USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Литва зводитиме стіну на кордоні з Росією

14 Січня 2017 20:19
Литва запланувала в бюджеті на 2017 рік кошти на будівництво огорожі на кордоні з Калінінградською областю.

Про це повідомляє Lietuvos žinios.

На сьогоднішній день кордон між Литвою і Росією позначений лише спеціальними знаками і 13-метровою контрольною смугою.

Литва буде зміцнювати кордон не тільки за рахунок бюджету, але і за рахунок коштів фонду публічної безпеки ЄС – на ці гроші придбають сучасну систему спостереження за кордоном.

Очікується, що дасть можливість ефективніше захистити економічні інтереси Литви та інших країн ЄС.

Міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас сказав, що у цьому році вперше за весь період незалежності виділяють близько 3,6 млн. євро на будівництво стіни на кордоні з Калінінградською областю.

"Цих коштів має бути достатньо. Поруч з парканом буде встановлена сучасна система спостереження, на неї кошти планують знайти у наступному році", – сказав Місюнас.

Зі слів міністра, це буде не "китайська стіна", а всього лише укріплена огорожа, щоб не проникали контрабандисти, нелегали. Роботи повинні завершити в цьому році.

Паркан побудують на ділянці 135 км - від Виштитіса до Німану (де перетинаються кордони Польщі, Литви та Росії). Досі Литва будувала тільки паркан на кордоні з Білоруссю. Там він встановлений на відрізку в 100 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
а що Показати IP 15 Січня 2017 09:42
сеня кролик уже літву опускае

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus