USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Політики маніпулюють Волинською трагедією, аби затаврувати опонентів

10 Липня 2013 12:17
Члени Партії регіонів годують свій електорат темою фашизму і хочуть затаврувати ганьбою своїх політичних опонентів та українців. Про це написав на своєму Facebook народний депутат Віктор Балога, передає УНН.

«Партія регіонів, особливо окремі її члени, прізвища яких не приємно називати вголос, продовжують годувати свій електорат темою фашизму. Цього разу - через Волинську трагедію. Їм байдужі смерті українців і поляків. Головне - затаврувати ганьбою українців та своїх політичних опонентів. Не здивуюся, якщо до першого вересня - дати початку Другої світової - технологи ПР придумають нову історію. Можливо не про галичан, а про наддніпрянців, які особисто спонукали Гітлера розпочати війну», - написав В.Балога.

Довідково: Волинська трагедія — це масові вбивства, здійснені протягом 1943–1944 років, зокрема, Українською повстанською армією на території колишнього Волинського воєводства, а також Львівщини, Тернопільщини і Станіславщини та Армією Крайовою. Ці події переважна частина польських істориків називає геноцидом польського народу, а українських — обопільним конфліктом або війною.

За підрахунками польських дослідників, під час цієї трагедії загинуло близько 100 тисяч поляків, до 15 тисяч українців, а також представники інших національностей.

У 2009 році польський Сейм визнав вбивства на Волині трагедією, що мала «характер етнічної чистки» та «ознаки геноциду». У резолюції, прийнятій 20 червня 2013 року, польський Сенат вжив окреслення «етнічна чистка, що мала ознаки геноциду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 10 Липня 2013 15:38
Українська влада уникає дати свою оцінку Волинській трагедії 40-их років минулого століття, бо треба визнати, що ініціаторами масового вбивства була бандерівська ОУН та її воєнізоване формування УПА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus