USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прийняті на Банковій рішення ВР були необхідними, - Єремеєв. ВІДЕО

10 Квітня 2013 15:22
Законопроекти розглянуті на зборах народних депутатів, які відбулися поза межами Верховної Ради, були вкрай важливими для українського народу.

Про це розповів народний депутат України Ігор Єремеєв під час прес-конференції у Києві 9 квітня.

За словами обранця народу, 4 квітня голова Верховної Ради запропонував вихід із ситуації, коли не можливо було провести засідання ВР у приміщенні на Грушевського через блокування трибуни у залі засідань. Тож, після невдалої спроби домовитися про початок роботи ВР голова українського парламенту запросив обранців народу, які не блокують трибуну, прийняти участь в зборах народних депутатів на Банковій.

Після обговорення приблизно 20 позафракційних нардепів вирішили, що повинні піти на ці збори. Причиною цього було передусім розуміння того, що Верховна Рада повинна працювати. Адже є відповідальність перед виборцями, а за 100 днів ВР лише декілька з них були робочими. А це, на думку Ігоря Єремеєва, є наслідком того, що провладна політична сила і опозиція не вміють слухати одна одну.

Після вирішення питання регламенту і законності організації цих зборів, зареєстровані 244 депутатів проголосували за те, аби провести засідання ВР на Банковій.

«Я, напевно, з багатьма положеннями того, що відбувалося в залі, не згідний, тому що в мене глибоке переконання, якщо приймається такого характеру рішення – переносити засідання ВР в інший зал, то мікронне порушення законодавства – недопустиме. І якщо вже таке рішення приймається, то повинна бути лічильна комісія, яка є у ВР, і повинні бути дотримані усі норми регламенту, закону, порядку», - зазначив Ігор Єремеєв.

Утім, через усвідомлення того, що проекти законів, які хотіла розглянути ВР, - вкрай важливі для українського народу, позафракційні депутати вирішили не покидати зали. «Ми відстояли ряд законопроектів, які важливі, після того залишили залу і більше в цій справі участі не приймали», - розповів обранець народу.

Так, під час засідання на Банковій, розглядали 4 законопроекти про зміни до Кримінально процесуального кодексу про конфіскацію майна. «Проект закону був такий, що можна прийти в будинок і конфіскувати все лише з однієї причини: ти не сподобався. НЕ допустили його прийняття. За всіма 4 законах ми зайняли чітку позицію: вони не можуть бути прийняті, їх треба повернути», - зауважив Ігор Єремеєв.

«Що було б, якби цей закон прийняв хтось інший, а ми не виступили б і дали б можливість його прийняти?», - додав він.

Другим важливим питанням, який розглядали нардепи на зборах 4 квітня, був законопроект щодо продовження фінансування медичної реформи. «В кожному селі сказали: що завгодно зробіть, щоб не було медреформи, бо закривають лікарні, ФАПи і так далі. Відмінили, не проголосували», - розповів народний депутат.

Окрім того, розглядали й євроінтеграційний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення інституційної системи захисту персональних даних. Зокрема, питання стосувалося спрощення візового режиму, яке, на думку Ігоря Єремеєва, для волинян є питанням також першочергової важливості. Тож, депутати-мажоритарники підтримали цей законопроект.

Свою точку зору висловив і народний депутат Степан Івахів. На його переконання, головні завдання депутата-мажоритарника, - займатися законами, інтересами свого округу, при цьому не зраджуючи національні інтереси держави. Та різні політичні сили у ВР переслідували іншу ціль: їх завданням було «розібрати» депутатів-мажоритарників.
«Ми на це не піддалися, ми не пішли в жодну з політичних сил. Вони сьогодні кажуть: Івахів пішов чи не пішов в Регіони, я обіцяв, що не піду, але я обіцяв, що не піду і в іншу політичну силу… Нашим опонентам з опозиції треба пам’ятати: ми не депутати від опозиції, ми депутати-мажоритарники і ми думаємо про свій округ. І таку позицію далі будемо займати. Зрозуміло, що багатьом іншим політичним силам така позиція наша не подобається», - зауважив Степан Івахів.

А от причиною ситуації, яка трапилася 4 квітня, обранець народу назвав президентські вибори, які мають відбутися 2015 року. Мовляв, парламент вже перетворюється на плацдарм для цих подій. На його переконання, ВР має працювати на Грушевського і всі нардепи мають знайти компроміс, задля чого прикладатимуть зусилля і депутати-мажоритарники.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Хуйздрич Показати IP 10 Квітня 2013 17:28
WOG
масло масляне Показати IP 10 Квітня 2013 17:36
Герасимы
А ндрій до масло масляне Показати IP 10 Квітня 2013 18:22
Шановний пане Єремеєв,не вважайте нас за останніх дурнів,не прикривайтеся тим,що Вас турбує доля волинян.Ви вирішуєте свої меркантильні інтереси і тому опинилися на засіданні в адміністрації призидента.Аби Ви були праві,Ви б не оправдовувалися і нічого нікому б не доказували...
Лучанка Показати IP 10 Квітня 2013 18:59
Запроданці - зас-ці!!!
ух ти)) Показати IP 11 Квітня 2013 00:48
для чого вони приховують свою орієнтацію? Чи вважають всіх поліщуків за лохів?! Скажіть прямо - ми РигоАнали. По іншому ж, якщо не заберуть бізнес, то закриється доступ до коштів бюджету і держпідприємств!
клоуни Показати IP 12 Квітня 2013 22:26
Коли ви уже нажеретися тим майном і грошима. Щоб ви лишите на цьому світі після себе?
Марія Показати IP 15 Квітня 2013 17:16
Бояться за свій бізнес і більше ні за що
патріот Показати IP 16 Квітня 2013 22:05
брешуть як бездомні собаки в зграї , треба зробити їм стерилізацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus