USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Думали, що «зливає дані»: на Банковій побили журналіста. Відео 18+

15 Серпня 2021 19:21
У Києві під час акції, яку під Офісом Президента організував Нацкорпус, постраждав журналіст видання «Букви» Олександр Кужельний. Поліція встановлює обставини події та порушила кримінальну справу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передає УНІАН.

«Під час акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побила його. Наразі поліцейські встановлюють осіб зловмисників», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, до Печерського управління поліції із заявою про правопорушення звернувся журналіст. Він повідомив про те, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження.

Працівники поліції встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події, додали в поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Під час акції, за словами журналіста, невідомий у балаклаві підійшов до нього, спитав, що він тут робить, та в імперативній формі переконував піти.

Кореспондент вирішив поводитися обережніше і швидко залишити місце після того, як акція завершиться. Однак його наздогнала група людей, вони вимагали в агресивній формі видалити фото, зроблені журналістом.

Після цього щодо нього застосували силу.Увага! Відео містить сцени насильства та нецензурну лексику! Неповнолітніх осіб просимо утриматися від перегляду!
У результаті у чоловіка численні синці, подряпини, садна.

Журналіст написав заяву в поліцію про вчинення злочину, на місце викликали швидку допомогу. Свій стан потерпілий описав як задовільний.

Згодом нападники на журналіста видання «Букви» попросили вибачення за свою поведінку. Вони стверджують, що побили Олександра Кужельного, тому що «отримали неправдиву інформацію», передає 24 канал з посиланням на Букви.

Чоловіки розповіли, що до них підійшли двоє невідомих і, вказавши на кореспондента, заявили, що він фотографує акцію протесту та «зливає дані» людям, які погрожують націоналістам.

Олександр Кужельний зазначив, що спершу показав журналістське посвідчення, а вже після цього його почали бити. Медійник також запитав, чи молодики розуміють, що «це був напад?»

«Хочу вибачитися за дану ситуацію та свої дії. Нам просто сказали неправдиву інформацію щодо того, що ти робив погані справи щодо наших людей. Тому я щиро вибачаюсь за це. Якщо зможеш вибачити, то вибачиш. Якщо не зможеш вибачити – то твоє право», – відповів один з нападників.
Нагадаємо, учора, 14 серпня, між представниками «Національного корпусу», які прийшли мітингувати під Офіс президента, та представниками Національної поліції сталися сутички.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Народна прокуратура Показати IP 15 Серпня 2021 20:13
Просто вишенька на торт ! Хтось щось сказав цим тупим шакалам і вони вже готові бігти й вбивати. Думки - нуль, бажання перевірити інформацію - нуль. Чудовий контингент для різних "фюрерів".
morpheus Показати IP 15 Серпня 2021 20:29
Бидлоття малолітнє.. Яку ж відразу викликають такі горе-патріоти, які навіть не розуміють, як усілякі білецькі їх просто використовують у своїх корисливих цілях.
Клава Показати IP 15 Серпня 2021 20:56
Звичайні сцикуни... Не можуть відповісти за свої дії. Ось такий нац. корпус ... Шобла.
Вони думали??? Показати IP 15 Серпня 2021 22:00
Не даремно нацюків називають печерними та вузьколобими!
Олег Показати IP 16 Серпня 2021 00:01
Дааа, ну і лаш*ри... Толпою бити великі герої... Жалко дивитись на це сміття, особливо, коли воно ще й вибачається. Одне шкода, що їм за це нічого не буде
Просто прохожий Показати IP 16 Серпня 2021 02:39
Це позор. Яке ця жбонь має відношення до протестуючих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus