USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скандальний переліт керівництва «Ощадбанку» на футбол частково оплатив Єремеєв

3 Липня 2015 12:15
З 459 тисяч гривень, витрачених верхівкою «Ощадбанку» на переліт до Варшави на футбольний матч, 335 тисяч оплатила приватна компанія, зареєстрована в Лондоні, а ще 125 тисяч - «Західна нафтова група» (мережа АЗС WOG), яка належить олігархові Ігорю Єремеєву. Про це видання Politeka повідомило джерело в Генеральній прокуратурі України.

Згідно з даними джерела, 125 тисяч витратили, швидше за все, на оплату VIP-зали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти керівництва «Ощадбанку» через польоти на футбол до Варшави.

ГПУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання посадовими особами «Ощадбанку» службовим становищем. Санкція цієї статті КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. У цій справі ГПУ проводить досудове розслідування.

Нагадаємо, уряд України вже заявив претензії до українського олігарха Ігоря Єремеєва. Зокрема, згідно з результатами аналізу фінансово-господарської діяльності компанії «Укргазвидобування» виявили, що борги групи компаній народного депутата Єремеєва перед цим підприємством сягають 373 мільйонів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав мільйонерові Єремеєву 72 години на погашення боргів. В іншому випадку правоохоронні органи почнуть кримінальні провадження про нанесення навмисної шкоди державі по відношенню до компаній, які контролюються бізнесменом.

Politeka 15 червня оприлюднила копії документів з даними про реєстрацію вищого керівництва «Ощадбанку» на чартерний рейс №2823 Київ - Варшава від 27 травня і про проходження прикордонного контролю після прильоту чартерним рейсом №2824 Варшава - Київ від 28 травня.

Так, згідно з інформацією джерела, який передав документ, чиновники встигли до столиці Польщі до початку футбольного матчу 27 травня, а в пів на четверту ранку 28 травня вилетіли назад до Києва. На борту літака була майже вся верхівка «Ощадбанку»: глава держустанови Андрій Пишний із дружиною Людмилою, заступники голови банку Анатолій Барсуков, Євген Драчко, Ірина Земцова, Андрій Стецевич, Антон Тютюн, члени наглядової ради Світлана Войцеховська і Роман Греба. Всього в Варшаву спецрейсом добиралися 15 пасажирів, а на зворотному шляху з матчу в літаку виявилося вже 27 осіб.

З ексклюзивними матеріалами, наданими виданню Politeka, а також з результатами журналістського розслідування ви можете ознайомитися тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 3 Липня 2015 12:23
Гідний обранець своїх виборців. Все для пролетаріату.
Хлоп Показати IP 3 Липня 2015 12:52
72 години ще не пройшли? Це за земним часом?
Антонім Показати IP 3 Липня 2015 12:53
Ну і шо тут такого трапилось, ну полетіли на футбол, ну подивились, як дніпро зіграв, збитків то державі ніяких не нанесено. Пишний просто, як і Шевченко (міністр екології) не міг нічим добратись до Польщі, то і змушені були добиратись попутками, а тут летів Єрома, ну і попросились автостопом. Все нормальок. Пишний ще декількі блогів напише на Український правді, який він патріот та як любить Україну....
Анонім Показати IP 3 Липня 2015 12:55
То чому ми повинні по гривні скидатися на армію?
Анонім Показати IP 3 Липня 2015 13:27
Чого ж за молоко з селянами не розрахувався? Благодійник, шляк би його трафив
опа Показати IP 3 Липня 2015 14:15
Тепер WOG компанії отримають нові кредити в Ощадбанку, щоб погасити старі. Пені і штрафи за прострочені спишуть і т.д....
падеде до опа Показати IP 3 Липня 2015 14:52
це точно так і буде - перекредитуються і дєло с концом т.є з пишним...
українка Показати IP 3 Липня 2015 16:14
Мені відомо як його фонд відмовив родині загиблого в допомозі, мотивуючи тим, що родина не з його виборчого округу. Ті люди справді потребували допомоги, а тут такі гроші...
опа до українка Показати IP 3 Липня 2015 19:09
Керівництво "Ощадбанку" з його округу!
кирпатрік Показати IP 3 Липня 2015 16:30
щедрость не знает границ, если она направлена на корысть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus