USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вже наступного тижня з Онищенка можуть зняти недоторканність

26 Червня 2016 12:47
Верховна Рада може розглянути питання зняття недоторканності з депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка в найближчий пленарний день.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу в Трускавці Львівської області, - передає ТСН.

«У мене є надія, що в перший же пленарний день нашої роботи - а це буде у вівторок, через тиждень, - це питання буде стояти на порядку денному», - сказав він.

Також голова ВР повідомив, що Онищенко мав 5 днів, аби надати регламентному комітету пояснення з приводу обвинувачень, і цей термін вже сплив.

"З часу внесення до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і арешт Онищенка вже пройшло більше часу. Я особисто контролюю, щоб це питання не затягувалося", - заявив Парубій.

Нагадаємо, що 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві.

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 мільярди гривень. З яких 1,6 мільярда – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами. Одним з організаторів розкрадання державного газу називають народного депутата Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

У результаті обшуків у справі щодо "схем Онищенка" затримали десять із 20-х фігурантів справи. Серед причетних є і посадові особи державного ПАТ "Укргазвидобування".

Наступного дня до Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

18 червня заарештували на два місяці екс-заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИМОШЕНКО СТАЛА НА ЗАХИСТ ЕКС-РЕГІОНАЛА ОНИЩЕНКА

Згодом арештували ще кількох фігурнатів справи - Валерія Посного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
О! Показати IP 26 Червня 2016 15:05
а можуть і не зняти.
мама Показати IP 26 Червня 2016 16:06
Шукай вітер у полі.
Марина Показати IP 26 Червня 2016 16:13
Можуть зняти , а можуть і не зняти . Черговий піар і емітація боротьби з корупцією .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus