USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Закон про мови» ‒ замах на Україну, ‒ Гузар. ФОТО

6 Липня 2012 15:29
Блаженніший Любомир Гузар вважає, що українці повинні відповісти на прийняття Верховною Радою «Закону про мови» масштабною просвітницькою роботою. Водночас він стверджує, що цей нормативний акт – замах на Україну.

Про це він розповів 6 липня під час прес-конференції у Луцьку.

З його слів, прийнятий парламентом «Закон про мови» зачепив «дуже делікатну струну» українського народу.

«Маю відчуття, що зроблено наступ на нашу мову. Нарід буде реагувати. Тепер нарід почне пробуджуватися», ‒ сказав він.

Водночас Блаженніший впевнений, що «Закон про мови» ‒ це замах на Україну. «Мова – це прояв патріотизму. За кордоном я жив в чужих середовищах, але я не стратив своєї мови… Напевно, в Україні є бажання певних груп, які зацікавлені в тому, щоб позбавити нас мови», ‒ зауважив Гузар.

На думку Блаженнішого, українські патріоти повинні розпочати масштабну пропаганду української мови. «Відповісти, говорячи українською мовою, співаючи, читаючи українські книжки. Одним словом, старатися, щоби всюди звучала-лунала українська мова… Якби ми всі сильно взялися до роботи: старалася цілком мирно, але дуже послідовно вживати і вимагати до вжитку української мови, то ті, хто нас хоче поділити, то вони тоді будуть змушені вибачитись», ‒ мовив екс-очільник УГКЦ.

Також він розповів, що напередодні прес-конференції зустрівся з головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком. З його слів, у бесіди було дві теми. «Голова області ознайомив мене з проектами, які пов’язані зі збереженням національної пам’яті на Волині. І мені дуже приємно, що Волинь зберігає свою національну ідентичність», ‒ відзначив Блаженніший.

Також з губернатором відбулася розмова щодо налагодження добросусідських відносин з Польщею. «Він розповів про старання наладнати людські відносини з поляками. Минулого століття було багато негарного і стараємося, щоб це залагодити», ‒ висловився Гузар.

Насамкінець варто зауважити, що візит Блаженнішого приурочений до відзначення на державному рівні 120-річчя від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого, який відіграв велику роль у державотворенні України та формуванні національної ідентичності українського народу.

Поки детальний перелік заходів, які проводитимуть на Волині, невідомий. У Луцькому екзархаті УГКЦ пообіцяли надати його згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Stlantiy Показати IP 6 Липня 2012 16:10
Що Гузь, що Гузар...
Петьо до Stlantiy Показати IP 6 Липня 2012 16:55
Чудак ти на букву М з холодними вухами.
Роман до Stlantiy Показати IP 7 Липня 2012 10:37
Ти. дитино, дорости до Гузаря, а потім пятякай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus