USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Садиба Липинських стала лауреатом міжнародного конкурсу

12 Грудня 2011 15:47
Лауреатом ХІ Міжнародного конкурс на кращу інвестицію у сфері будівництва по обидві сторони східного кордону Європейського Союзу став палац-садиба родини Липинських у селі Затурці, що у Локачинському районі Волині.
Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.
Конкурс «Дім 2011 – Кришталева цеглина» відбувся у Любліні.
До участі відібрали 55 збудованих чи відбудованих об’єктів промисловості, житла, культури, спорту, побуту і соціальної сфери та реставрованих пам’яток архітектури, зокрема, 3 об’єкти з Білорусі та 5 – з України.
Серед 20 переможців конкурсу ІІІ місце із 6 об’єктів, поданих у номінації «Реставрація пам’яток архітектури», став відреставрований палац-садиба родини Липинських у селі Затурці Локачинського району. На його реставрацію витратили 2,8 мільйона гривень з державного та 800 тисяч гривень з обласного бюджетів.
Зокрема нагороди конкурсу «Кришталева цеглина» присудили замовнику будівництва – Головному управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, виконавцю будівельних робіт – ПрАТ «Рембудуправління Вишків АТ» та проектувальнику – Волинській філії УДНДІ «НДІпроектреконструкція».
У роботі конкурсу як член журі взяв участь начальник управління містобудування та архітектури міської ради Юрій Казмірук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
саньок Показати IP 13 Грудня 2011 09:23
"Серед 20 переможців конкурсу ІІІ місце із 6 об’єктів, поданих у номінації «Реставрація пам’яток архітектури», став відреставрований палац-садиба родини Липинських у селі Затурці Локачинського району. На його реставрацію витратили 2,8 мільйона гривень з державного та 800 тисяч гривень з обласного бюджетів". А погруддя Липинського відреставрували? Наскільки знаю, коли урочисто відкривали оновлену садибу квіти до погруддя занесли діти. Гостей туди не запрошували. Маю підозру що пам'ятник реставрація оминула. А він просто розсипається: бо свого часу зробили, вибачте, з г...а. Поскупилися на нормальний матеріал.І ьепер тільки час від часу латають.
Dyssja Показати IP 13 Грудня 2011 22:12
була там в листопаді випадково, дуже гарно всередині все зроблено, хороші екскурсоводи, дуже задоволена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus