USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку родинами робили солом’яних янголят. ФОТО

7 Січня 2012 17:03
Волинські сім'ї взяли участь у майстер-класі з виготовлення виробів із сіна. Мовляв, таким чином вони створюють собі святковий настрій упродовж різдвяних свят.

Сімейне свято «Солом’яний янгол» у рамках проекту «Від Миколая до Василя – казкові дні для дітвори» відбулося 7 січня у Мистецькій Крамниці в Луцьку.

На святковому майстер-класі діти разом зі своїми батьками навчилися виготовляти вироби із сіна, яке є одним із атрибутів Різдва, а також своєрідним символом сімейного затишку та злагоди. Учасникам допомагали волонтери студії «Оле-Арт» та пластуни.



Так, учасник акції Віктор Микола Гаврилюк розповів, що навчитися робити соломяних янголиків -не важко. «За декілька хвилин майстер-класу усе стає зрозумілим», - поділився враженнями хлопець. Також він додав, що до цього ніколи не робив нічого з сіна. Янголика ж, виготовленого власноруч, повісить у своїй кімнаті.



Представник Волинської округи громадської організації «Пласт» Олена Семенюк переконана, що такі заходи об'єднують дітей, а також допомагають знайти себе і яскраво провести дозвілля.



Керівник студії «Оле-Арт» Ольга Грицюк підкреслила, що протягом останнього місяця вона та її підопічні робили для міста проект «Від Миколая до Василя», у рамках якого проводилось сімейне свято. Це, за її словами, не останній подібний проект, однак надалі організатори роздумуватимуть над іншим форматом його проведення.

Довідково:
Сімейне свято завершило цикл заходів, що відбулись у рамках проекту «Від Миколая до Василя – казкові дні для дітвори», який реалізовувався спільно Волинською округою Пласту, та ВОГО «Оберіг мистецтв».
Головним завданням проекту стало наповнити змістом дозвілля тих дітей, які могли лишитись без належної опіки батьків та школи під час шкільних канікул.

Учасники проекту вже мали змогу зазирнути за лаштунки лялькового театру, навчитись виготовляти різдвяні листівки, а також взяти участь у передачі Вифлеємського вогню миру на польсько-українському кордоні.
8 січня учасники проекту візьмуть участь у традиційній пластовій акції «Різдвяна свічечка».
Проект відбувся завдяки підтримці наших партнерів, яким також небайдужа доля дітей. Волинський академічний обласний театр ляльок подарував дітям можливість зазирнути за куліси та відкрити у собі акторські таланти, Луцька міська центральна бібліотека для дітей надала приміщення для проведення творчих майстер-класів.
Проект отримав фінансову підтримку програми «Підтримка громадських ініціатив з подолання кризи в м.Луцьк» Луцької міської ради та ВОГО «Фонд місцевого розвитку» в рамках Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus