USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцьких садочках виховують майбутніх гросмейстерів

24 Вересня 2013 13:56
Шахи розвивають 18 видів мислення, кажуть фахівці, зокрема зорову пам’ять, логічне мислення, моторику, механічну пам’ять. Заняття шахами впливає і на загальний розвиток дітей, на здібності до програмування.

Тренер-викладач з шахів ФСТ «Україна» ДЮСШ №2 Валерій Васін тренує більше сотні дітей. Крім роботи у своїй школі, він безплатно проводить заняття у старших групах кількох садочків міста, аби відібрати найталановитіших, які згодом навчалися б у ФСТ «Україна».

«Зараз ми співпрацюємо з садочками №47 і №17. За рік дітей треба навчити правилам гри. Вони не тільки знайомляться з шаховою дошкою і фігурами, а й ліплять, малюють, проходять тестові завдання», - розповідає тренер.

Заняття, які тривають по 45 хвилин, проводяться для дітей раз у тиждень. Примітно, що методики для дівчаток і хлопчиків суттєво відрізняються, адже у них різне мислення, каже Васін. Торік, зізнається він, була ідея зробити чемпіонат на першість міста серед садочків, але поки що через брак коштів вона не реалізована.

«Я мрію подарувати області гросмейстера. Але це дуже складно зробити в умовах майже повної відсутності фінансування. Я працюю на 0,5 ставки, а треную дітей на всі 1,5. За межі області виїхати практично неможливо, якщо хтось – батьки чи меценати – не долучаться. Наприклад, поїхати на чемпіонат України цього року нам допоміг «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», - розповідає тренер.

Свою доньку Олену він тренує з трьох років. Зараз їй – 18, вона – триразова чемпіонка України з шахів і готується до нових змагань. Дівчина, каже наставник, має усі задатки щоб стати міжнародним майстром, а згодом і гросмейстером.

Серед вихованців Васіна – чимало талановитих дітей. Данило Зарицький, Тарас Перик, Настя Єрмолаєва, Володимир Герчук, Олександр Закордонець – всі можуть стати чемпіонами, з гордістю каже тренер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus