USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

26 жовтня: події, факти, дні народження

26 Жовтня 2016 00:00
День народження 26 жовтня у журналіста, драматурга та письменника Володимира Лиса (на головному фото), також відомого як народного синоптика, чиї довгострокові прогнози неодноразово збувалися. До слова, цьогоріч вийшов на екрани фільм "Століття Якова", який став екранізацією його однойменного роману.

Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх ваших добрих справах!

Також святкує сьогодні заступник міського голови та керуючий справами виконкому Юрій Вербич. У цей святковий день від усього серця бажаємо йому здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення.
Юрій Вербич
Юрій Вербич


Окрім того, 26 жовтня день народження у професора кафедри філософії та релігієзнавства Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки - талановитого науковця та педагога Вікторії Головей. Студенти й колеги вітають її та бажають міцного здоров'я на многії літа, благополуччя, щедрої долі, щастя у житті і творчої наснаги в роботі!
Вікторія Головей
Вікторія Головей


Іменини сьогодні святкує Зоя Терешко - консультант з соціальних питань Фонду "Тільки Разом" Ігоря Палиці. Родичі, друзі та колеги бажають їй міцного здоров’я, удачі, благополуччя, добра, радості, любові, щастя, гарного настрою, посмішок та яскравих вражень.
Зоя Терешко
Зоя Терешко


Також свято сьогодні у Тараса Третяка, більш відомого як Йофі Тофі, - одного із лідерів ультрас ФК "Волинь". Друзі вітають Тараса та бажають аби життєва чаша завжди була переповнена щастям, здоров'ям і любов'ю! І хай у тебе все буде так, як ти того бажаєш! Особливі вітання та подяка за співпрацю від редакції ІА Волинські Новини.
Тарас Третяк
Тарас Третяк


Також сьогодні День народження святкує заступник голови в Громадська організація "Бойкот" Андрій Лошук. ІА Волинські Новини вітає Андрія й бажає йому щастя і достатку, ясного неба, сонця, щодня тепла і злагоди й порядку.

Андрій Лошук

День народження сьогодні відзначає начальник управління в Волинське ОУЛМГ Олександр Кватирко. Вітаємо Вас і бажаємо, щоб на вашому життєвому шляху не з'являлись труднощі і негаразди. Нехай ваша доля буде довгою та щасливою, і вас завжди оточує сімейний затишок та гармонія з навколишнім світом.



Олександр Кватирко

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Минулого року ІА Волинські Новини повідомляло про явку виборців в Україні під час місцевих виборів та як українці псували отримані бюлетені.

У 2014 році редакція розповідала про свято Гарбуза, що відбувалося у Луцькому зоопарку. Загалом, участь у заході взяло трохи більше 20 дітей.

Круїз "Волині" по Волині описувала у 2013 році. Рожище, Маневичі, Боратин та інші міста і селища області мали змогу прийняти команду Прем'єр-ліги на своєму полі.

Народилися:

26 жовтня народилися російський художник-баталіст Василь Верещагін, американський астроном, укладач Генерального каталогу зірок Льюїс Босс, український історик, ректор Харківського університетуДмитро Багалій, провідник анархістського руху в Україні в 1917-1920 роках Нестор Махно, італійський альпініст Акілле Компаньоні, український скульптор Іван Макогон, колишній президент Франції Франсуа Міттеран, українська актриса Ольга Матешко, президент Болівії Ево Моралес, український художник Анатолій Покотюк, український футболіст Олег Ящук, українська гандболістка, призер Олімпійських ігор Тетяна Шинкаренко.

Сталося:

1636 — Заснований Гарвардський коледж, що став в першій чверті XIX століття університетом, одним з найвідоміших в США і світі.

1795 — Здійснено третій (остаточний) поділ Польщі.

1810 — США анексують Західну Флориду.

1861 — Німецький винахідник Філіпп Рейс у Франкфурті продемонстрував свій винахід, який він назвав телефоном.

1863 — В Женеві утворений Міжнародний Червоний Хрест.

1863 — В Лондоні заснована Англійська футбольна асоціація.

1900 — В Нью-Йорку відкрита перша лінія метрополітену.

1938 — Фірма Du Pont розробила новий синтетичний матеріал — нейлон.

1938 — Августин Волошин призначений новим прем'єр-міністром автономного уряду Карпатської України.

1939 — Народні Збори Західної України у Львові ухвалили звернутися до Верховної Ради СРСР із проханням включити Східну Галичину і Волинь до складу Української РСР.

1944 — Війська США знищили японський флот в затоці Лійт на Філіппінах.

1947 — Проведена наймасовіша депортація українців із Західної України (близько 78 тисяч осіб).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 26 Жовтня 2016 00:12
Вітаю найкращого письменника! Сто літ щастя і любові!
Наталія Показати IP 26 Жовтня 2016 09:16
Приєднуюсь. Многая літа пану Володимиру!
Уболівальник Показати IP 26 Жовтня 2016 10:41
Йофі-Тофі організував на матчі ВОЛИНЬ-ДНІПРО фашистсько-нацистське шоу із Гессом, СС та Гітлерівськими кричалками. Ганьба йому за це!!! Якщо не він, не з його санкції та легкої руки, то, який він лідер УЛЬТРАС, якщо пацани його ні в що не ставлять. Зробили позор Волині на всю Україну та Європу. Клуб буде мати проблеми, питання зняття санкцій УЄФА з українських стадіонів за расизм та нацизм. За що ці д*біли (важко їх назвати інакше) таке зробили. А, що думають поліціянти, прокурори та СБушники... Це ж стаття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus