USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

4 травня: дні народження, події, факти

4 Травня 2016 00:00
День народження сьогодні відзначають лікар-ендокринолог Волинської обласної клінічної лікарні, заслужений лікар України Ірина Комарницька, заступника голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець (на фото) та волинський художник Петро Собко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров’я, успіхів і достатку. Нехай кожен день буде сповнений добром і гарними моментами.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Олексій, Олександр, Федір, Яків, Фавст,Сократ та Микола.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня волинська веслувальниця Марія Повх виборола срібну нагороду на Чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, який відбувався в місті Рачице (Чехія).

У 2014 році Волинські Новини писали про волинянина, який взяв участь у польському Х-факторі.Артем Фурман виконав пісню Scorpions "Вітер змін", присвятивши її, з його слів, українській революції-2014 та подіям в Україні.

У 2010 році в Луцьк привезли ікону з Афону.

Народилися:

4 травня народилися німецький промисловець, творець автомобілів «Опель» Фріц фон Опель, радянський композитор, автор пісень «Комсомольці-добровольці», «Тече Волга», «Пісня про Дніпро»Марк Фрадкін, єгипетський політичний і державний діяч, президент Єгипту у 1981-2011 роках Хосні Мубарак, британська актриса і фотомодель англо-голландського походження Одрі Хепберн, український музикознавець, фольклорист Микола Грінченко, радянський диригент, піаніст і педагогГеннадій Рождественський, український політик Григорій Омельченко, український футболіст Юрій Вірт, іспанський футболіст, півзахисник збірної Іспанії Сеск Фабрегас, бразильський футболіст Фернандіньйо.

Сталося:

1838діячі російської культури, продавши портрет поета Василя Жуковського роботи живописцяКарла Брюллова, викупили з кріпацької неволі в пана Енгельгардта українського поета Тараса Шевченка.

Улітку 1836 він познайомився зі своїм земляком — художником І. Сошенком, а через нього — зЄвгеном Гребінкою, В. Григоровичем і О. Венеціановим. Сошенко вмовив Ширяева відпустити Шевченка на місяць з ним, щоб цей час він використав для відвідування зали живопису Товариства заохочення художників. 17 квітня 1838 Шевченко разом з А. Мокрицьким відвідують Ермітаж, де оглядають твори видатних художників (Ван-Дейка, Рубенса, Веласкеса, Гвідо Рені та інших), говорять про достоїнства їхніх полотен. Навесні 1838 Карл Брюллов та Василь Жуковський викупили молодого поета з кріпацтва. Пан погодився відпустити кріпака за великі гроші - 2500 рублів. Щоб їх здобути, Карл Брюллов намалював портрет Василя Жуковського - вихователя спадкоємця престолу, і портрет розіграли в лотереї, у котрій взяла участь царська родина. Лотерея відбулася 4 травня 1838 року, а 7 травня Шевченкові видали відпускну.

1904у Великій Британії Фредерік Ройс і Чарльз Роллс почали виробництво автомобілів під назвою «Ролл-Ройс».

4 лютого 1971 Rolls-Royce була офіційно оголошена банкрутом. Проте її, як національне надбання, врятувало британський уряд, вклавши у справу близько 250 мільйонів доларів, при цьому автомобільний підрозділ було відокремлено від компанії і перетворилося в Rolls-Royce Motors. Нині Rolls-Royce Motors – підрозділ компанії Vickers, що виробляло престижні автомобілі під маркою «Rolls-Royce».

1988компанія «Пепсі-кола» стала першою західною фірмою, яка викупила рекламний час на радянському Центральному телебаченні.

Виробництво «Пепсі-Коли» в СРСР почалося після зустрічі в 1971 президента PepsiCo Дональда Кендалла з Головою Ради Міністрів СРСР Олексієм Косигіним. Під час зустрічі були проведені переговори про можливе економічне співробітництво. У 1972 році в рамках угоди про двосторонню торгівлю між СРСР і США були досягнуті домовленості про співпрацю. Результатами цієї домовленості стало те, що компанія отримала право на виробництво горілки «Столичної» в США, а Пепсі-Кола стала продаватися в СРСР, а потім було розпочато будівництво заводів з виробництва Пепсі -Коли в СРСР. 24-25 серпня 1978 року в «Соснівці», у палаці Олександра III, зупинявся президент компанії «Пепсі-Кола» доктор Хаммер з дружиною. Він приїхав на відкриття цеху з розливу напою в Євпаторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus