USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому ми не показуємо російських полонених, - Арестович

23 Січня 2015 22:30
На запитання, яке поставили голові СБУ Валентину Наливайченку «Чому приховують сюжети із російськими військовополоненими, їхні фото та документи?» написав відповідь у Фейсбуці військовий експерт Олексій Арестович.

До слова, згідно з повідомлення радника президента Юрія Бірюкова, сьогодні, 23 січня, українська артилерія знищила дві вантажівки з бойовиками та росіянами. Близько 20 терористів загинули, 10 потрапили в полон.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ПРИХОВУЮТЬ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ? ПИТАННЯ НАЛИВАЙЧЕНКУ

Серед причин, чому не показують полонених військових РФ - нерозголошення матеріалів кримінальної справи, незручність ведення відеозапису в умовах ведення бою, а також - морально-етичні норми виховання українців, що просто не дозволяють демонструвати принижених і нещасних людей, які потрапили в полон, чи хизуватися тілами убитих. На відміну від представників так званого «русскаго міра».

Нагадаємо, 22 січня українських військових, які стояли на позиціях в донецькому аеропорту і потрапили в полон до сепаратистів, змусили на відео назвати свої прізвища, імена та по батькові, а також місця, звідки вони приїхали воювати в АТО.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКИЙ ПОЛОНЕНИЙ НЕ ДОЗВОЛИВ ЖУРНАЛІСТУ LIFENEWS ПРИНИЗИТИ СЕБЕ. ВІДЕО

Отож, відповідь Арестовича:

«Відповідаю на моє улюблене запитання:

«Чому ми не показуємо їх полонених?»

Нічого складного в цьому немає. Юридично Україна не перебуває у стані війни. Тому, «військовополонених» бути не може.

Де юре, АТО керує 1 знч СБУ. Відповідно, всі затримані передаються до органів військової контррозвідки СБУ, обласних та районних управлінь, оперативно-слідчих груп центрального підпорядкування.

Відповідно: будь-яка публікація стосовно полонених, це публікації матеріалів кримінальної справи. Що як би не вітається. М'яко кажучи і саме по собі тягне на статтю - для тих, хто зняв і виклав, і тих, хто це допустив.

Навіть по полонених російських десантниках було розпочато кримінальне діловодство за фактами !незаконного перетину ДКУ» і «незаконного поводження зі зброєю».

Показали ж їх після рішення на найвищому рівні, в рамках спроби контрпропаганди.

У рідкісних випадках контактних боїв, типу Іловайська, полонені були, загинули в колоні разом з нашими бійцями.

Росіяни гинуть переважно в результаті артилерійських ударів - за переднім краєм противника, дій наших розвідорганів.

Був період (жовтень) коли досить часто гинули їх розвідгрупи при спробі мацати наш передній край. Полонений, на моїй пам'яті був один (капітан, командир групи). І той залишився там, де його взяли.

А так, в таких випадках, рубка йде жорстока, полонених не залишається. Кілька разів допитували по-швидкому тих, хто помирав.

Енну кількість разів у результаті спецзаходів траплялися офіцери їх спецслужб. Але цих не показують зовсім, бо ж вони стають матеріалом для гри.

Найманої швалі і патріотів Донбасу беруть в товарних кількостях, але - див. вище.

По-друге, полонені - це означає ближній бій. У цих умовах здійснювати відеозапис - м'яко кажучи, важко. Ніколи зазвичай. І звичайні бійці таким не страждають.

Коли полонених бере розвідка, то а) їх незручно транспортувати б) взяли під час виконання завдання, а ще багато справ в) якщо притягли в наше розташування, далі вступає в силу пункт перший.

І, нарешті: для того, щоб відчувати задоволення від усіх цих принижених і нещасних людей, що потрапили в полон і демонстрації тіл убитих, потрібно бути вихованим у репресивній культурі й мати кримінально-патерналістське мислення.

Однією з важливих прикмет цього конфлікту, те, що українці, в основній своїй масі, такого мислення цураються.

На відміну від представників "русскаго міра".

І це дуже добре.

Що до нових російських полонених, то не хвилюйтесь.

Скоро з'являться», - написав Арестович.

Довідка. Олексій Арестович - у минулому – кадровий офіцер Збройних сил України, службова діяльність була пов'язана з розробками у галузі оперативної психології, конфліктології та психології екстремальних ситуацій.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Лучанин Показати IP 23 Січня 2015 22:50
показывате! Снимайте видео и по ТВ 24 часа крутите что бы русня видела куда они едут!
Олег Викторович до Лучанин Показати IP 27 Січня 2015 18:49
коментар було видалено
слава до Лучанин Показати IP 31 Січня 2015 01:52
сбу и киев делают неправильно надо паказывать всех чтобы весь мир и в том числе россия видела куда пуйло направляет их солдат воевать. обо всем надо трубить на весь мир на всю планету и в прямом эфире и с переводом на английский немецкий французский греческий все трансформировать о чем говорят русские солдаты и почему они сюда приехали кто их посылает. позиция украины неверная -поэтому многие сомневаются что в украине русские войска террор кровь теракты убийства техника военная россии. зачем себя так унижать. позиция киева в этом важном вопросе как война непростительна.всех показывать.
Алексей до слава Показати IP 17 Березня 2015 07:34
Надо и в космос передать, что бы и там россию знали
Геннадий до Лучанин Показати IP 18 Лютого 2015 10:19
Не показывают,потому что их там нет.
Гройкер до Геннадий Показати IP 20 Травня 2015 22:58
показівать нужно
Иваныч до Лучанин Показати IP 19 Квітня 2015 22:29
и почему тех москалей не показать ? А то уже и не верится , что они есть . Когда долларь есть так его и пощупать можно , а то те москали, как пингвины, есть , но в Антарктиде
ну да Показати IP 23 Січня 2015 23:01
Показывайте, потому что не многие не верят, что воюют регулярные российские войска.
Анатоль до ну да Показати IP 23 Січня 2015 23:13
Ой, так Наталiя Семенiвно!
Анонім до ну да Показати IP 24 Січня 2015 15:57
і заодно покажіть докази присутності російських збройних сил на території україни.
аяяй Показати IP 23 Січня 2015 23:19
Они не верят,а мы знаем,здравомыслящие люди в России все знают и понимают,Но только они боятся правды,против системы не попрешь.
Артем Василенко до аяяй Показати IP 24 Січня 2015 07:21
... пока в так называемом ополчении было много местных, оно не применяло тяжелых артсистем по населенным пункта. Сейчас, когда большинство из них заменили москали, которым паралельно на местных, обстрелы городов не прекращаются. Думайте сами...
portos до Артем Василенко Показати IP 19 Березня 2015 20:38
почему ты не на передовой защиты Украины в АТО ? Сепаратист ,под юбкой мамы ?
шурави до аяяй Показати IP 22 Лютого 2015 01:06
Да что ты можеш знать троль безмозглый.
ввп до аяяй Показати IP 16 Травня 2015 02:46
ага
Луцький перехожий Показати IP 23 Січня 2015 23:41
А я думаю, що не показують, щою потім помиритися з кацапами і всі ці документи в архіві спалити. Як і не було гір трупів і злих дій проти українців.
аяяй Показати IP 24 Січня 2015 00:12
И русского оружия нет,и танки днровцы сами построили,а теперь еще и авиацию свою в ход собираются пустить.И все они сами противостоят целому государству.
Анатоль_ до аяяй Показати IP 24 Січня 2015 12:29
Ой, усе так, Наталіє Семенівно!
Хлоп Показати IP 24 Січня 2015 08:47
Все вiрно каже про морально-етичнi норми. То не украiнцi радiли в коментарях з погорiлого будинку Столяра, то не ВН десяток свiтлин дала по це, то не ми радiемо, що хабарникам лiкарям та вчителям не сплатили аванс, то не ми обурювалися, що шахтарi в Нововолинську перекривали рух транспорту, створюючи нам проблеми...
Анонім Показати IP 24 Січня 2015 14:03
Було б що показати - показали б! Не обов*язково треба "принижувати" - головне покажіть відео, що це росіяни і вони це підтверджують...........
Анонім Показати IP 24 Січня 2015 15:13
"ЧОМУ МИ НЕ ПОКАЗУЄМО РОСІЙСЬКИХ ПОЛОНЕНИХ?" А тому, що ми не бажаємо показувати тюленів, та їх броньовані собачі упряжки.
бульба до Анонім Показати IP 4 Квітня 2015 21:03
Видно що ви диванний присідальницький херой
Ира Показати IP 24 Січня 2015 15:17
Теперь как-то получается, что нам все чуждо? Мы культурные, умные, образованные люди. А ВОТ СДОХНУТЬ за ДАУНЕЦКИХ- это долг!!. НАДО! ПОКАЗЫВАТЬ их пленных на всю страну и это "МИРНОЕ БЫДЛО-НАСЕЛЕНИЕ" тоже. Чтобы каждой ТВАРи из донецка было стыдно сказать,что оно оттуда родом. И несцать Пороху, а говорить людям, что идет настоящая ВОЙНА, и в ближайшем будущем она будет по всей территории Украины. ВОТ ИМЕННО! Люди не ДИБИЛЫ и все прекрасно понимают,что происходит.
из Донецка до Ира Показати IP 1 Травня 2015 15:39
коментар було видалено
Анонім Показати IP 25 Січня 2015 22:09
Бла,бла , бла.
шурави до Анонім Показати IP 22 Лютого 2015 01:13
коментар було видалено
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 10:55
Знову постає питання визнання війни. Визнати, назвати ворога, показати полонених, тоді переворот буде в Росії, а не у нас!
Володимир Марківськи Показати IP 27 Лютого 2015 22:45
Воювати з підступним агресором треба його методами, а бути таким "чесним" як Арестович, це все одно, що с*ати собі на голову.
Вася Показати IP 7 Березня 2015 13:02
не показывают потому что не выгодно,тем, кто стравил два братских народа. Вдруг поймут, что их как кроликов ведут на убой?
Евгений Показати IP 11 Березня 2015 07:29
Самая большая беда славян то что верят всему что (( одна бабка сказала )) нужны факты но и факты подделать сейчас не проблема Ляшко каждый день ловит своих кентов и выдаёт за диверсантов позор!!!
Хохол Показати IP 18 Березня 2015 17:09
коментар було видалено
Волк Показати IP 26 Березня 2015 12:55
Бла - бла.
kotovskij Показати IP 6 Квітня 2015 07:28
a u mene automat e...
Антон Показати IP 3 Травня 2015 16:08
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus