USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Групи в дитсадках скоротять до 20 дітей

25 Вересня 2013 17:33
Максимальна чисельність дітей у групі дитячого дошкільного закладу не повинна перевищувати 20 осіб, і їх керівникам доведеться привести її у відповідність до нормативу.
Про це на брифінгу в МОЗ у середу заявила завідуюча лабораторією гігієнічного забезпечення умов життєдіяльності дітей Інституту гігієни і медичної екології Національної академії меднаук України Аліна Платонова, передає «Укрінформ».

«Основна проблема сьогодні - це переповненість дитсадків. Всі знають, у групи приймають аж до 35 дітей. То це не проблема санітарних норм, а проблема порушення з боку адміністрації дитсадка. Не більше 20 - це розрахунки площі обсягу і кубатури освітлення спальних місць, це обсеменіння повітря, це можливість відправляти природні потреби. Тому зараз, звісно, доведеться приводити групи у відповідність до максимальної чисельності», - сказала Платонова.
ЧИТАТИ ЩЕ: ТИСЯЧА ГРИВЕНЬ - ЗА ПРИЙОМ ДИТИНИ У ВОЛИНСЬКИЙ ДИТСАДОК
Вона додала, що такий норматив діяв і в санітарних нормах, ухвалених за часів Радянського Союзу.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть скорочення у дитсадках, Платонова зауважила, що «ми нічого не змінювали відносно наповнюваності груп - не більше 20 осіб».
ЧИТАТИ ЩЕ: НОВІ САНІТАРНІ НОРМИ ДЛЯ ДИТСАДКІВ: В РЕАЛЬНОСТІ Й НА ПАПЕРІ. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Батько Показати IP 26 Вересня 2013 11:03
Побудуйте достатню кількість садків, тоді завідуюча автоматом виконає ваші вимоги.
Ще один батько Показати IP 26 Вересня 2013 14:04
"Основна проблема сьогодні - це переповненість дитсадків...". Я так не вважаю! Основна пробема - їх відсутність, бо свого часу попродавали, повіддавали і т.д. А яка має бути норма кількості дитсадків на кількість дітей? Тут також потрібно привести норми у відповідність... Може з цього почати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus