USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тисячу гривень за прийом малечі у волинський дитсадок

18 Вересня 2013 11:17
Відправити дитину у один з дитячих садків на Волині виявляться не дешевше, аніж в університет. Щоб прилаштувати малюка у дошкільний навчальний заклад, батькам доводиться викладати чималі суми, та й самим добряче попрацювати для благоустрою садочка. Повідомляє ТРК «Аверс».

Як стало відомо журналістам, у садочку в селі Маяки Луцького району з батьків вимагають «добровільні» внески. Перший вияв «доброї волі» коштує татам і мамам близько 1000 гривень. Саме стільки керівництво попросило пожертвувати на благо закладу, а саме - зробити ремонт у одній із груп. Причому, прохання поставили руба – немає грошей, немає садочка. Система такої оплати, як вдалося дізнатися, діє вже не один рік. Кожного разу коли у ДНЗ приходять нові малята, бюджет закладу поповнюється на кільканадцять тисяч гривень, а також безкоштовною робочою силою. Подробиці скандалу з благодійними внесками будуть оприлюднені найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
007 Показати IP 18 Вересня 2013 12:06
Ці керівники закладів дошкільних знахабіли. прямо в лоб городять суму. нам обійшлось 2000грн. правда не в ОБЛЦЕНТРІ. де наше СБУ?
008 Показати IP 18 Вересня 2013 12:19
там всі в долі, а особливо завідуюча і сільський голова. прокуратура, АУ!!!
мішка Показати IP 18 Вересня 2013 12:46
мені в луцьку 37 садок довелось заплатити 300 доларів
Наталка до мішка Показати IP 18 Вересня 2013 13:19
БДЕХНЯ, МІШКА, БРЕХНЯ!!!Водила дитину в цей садок, там ніхто таких сум не платить!!! То ти скоріше за все ці 300$ потратив на піцу або на дєвочьок, а жінці сказав, що на садочок! Нехарашо, МІШКА, нехарашо!
для мішки до мішка Показати IP 18 Вересня 2013 14:21
і не соромно таку брехню розводити , ось так народжуються плітки
мама з 37 садка Показати IP 18 Вересня 2013 14:19
Ви шановні батьки брешіть та майте міру , моя дитина також ходить в дитсадок і таких внесків за те що її візьмуть у дитсадок немає крім того на даний час існує електронна черга, а якщо вам щось не подобається то найміть няньку. Да у радянські часи все було безкоштовно а зараз необхідно заплатити за ремонт чи здати гроші на іграшки які ж ваша дитина і зламає.Але колись всі працювали офіційно сплачували податки та були підшефні садки підприємствам де працювали батьки , а зараз дають гроші за те що народжують і всі батьки/ є такі що і дня не працювали / вважають що держава зобов"язана їх і їхніх дітей забезпечувати до самої смерті . Шановні батьки не рахуйте тих грошей що вам платять а спочатку перш ніж народити дитину потрібно подумати чи в змозі ви її забезпечити а не плодитись як кроликам і не чекати допомоги від когось а зробити щось самому. Коли батьки гуляють на майданчиках з дітьми і вони ламають споруди на них то зауважень ніхто не робить , а прийшовши в дитсадок вимагають всього найкращого а копійки здати не хочуть.
Алексей до мама з 37 садка Показати IP 18 Вересня 2013 14:53
МАМАША , А НУ РАССКАЖИ ПРО ЭЛЕКТРОННУЮ ОЧЕРЕДЬ.ТОЛЬКО ОБЗОВИСЬ НАСТОЯЩИМ ИМЕНЕМ, ЧТОБЫ ЛЮДИ ЗНАЛИ КТО ИМ ЛАПШУ НА УШИ ВЕШАЕТ. СВОИХ ДЕТИШЕК ТЫ УЖЕ ОБЕСПЕЧИЛА , ЗА ЧУЖОЙ СЧЁТ, ТОЛЬКО НЕ РАССКАЗЫВАЙ ПРО ТЯЖЁЛУЮ РАБОЧУЮ ЖИЗНЬ ОТ РАССВЕТА ДО ЗАКАТА. ДА ВОСПИТАЛА НАВЕРНЯКА НАСТОЯЩИХ ГРАЖДАН.
мамаша до Алексей Показати IP 18 Вересня 2013 15:07
За чужий рахунок я не забезпечую нікого і на своїх дітей заробляю сама , а ти принаймі звертаючись до незнайомої людини звертайся на ви і навчись розмовляти українською і лапшу на вуха я не вішаю . а про чергу можна прочитати в інтернеті або звернутись в управління освіти , а якщо ти не можиш забезпечити своїх дітей то який ти мужчина так лише зробити дітей а хамити жінці негарно ось ти то напевне виховаєш справжніх громадян
Алексей до мамаша Показати IP 18 Вересня 2013 15:37
Ну всё с тобой понятно. Насчёт языка общения то ни перед тобой ни перед кем либо ещё отчитываться не собираюсь. Потому что за свою жизнь сделал для Украины в сто раз больше чем все вместе взятые свинорылые горлопаны вроде тебя. Своего ребенка обеспечиваю сам в отличии от тебя . А насчёт написано в интернете , так на заборе тоже написано , а за забором - дрова.
маиаша до Алексей Показати IP 18 Вересня 2013 16:39
Можливо мені краще відомо чи я сама забезпечую своїх дітей і в управлінні не праццюю і не маю до нього віжношення а проблеми у тому що не має місць не по вині завідуючих а з вини органів влади і пдатити ім не кажу . Я говорила зокрема про 37 садок з нами ходять діти з багатодітних і малозабезпечентх сімей які дійсно не пдатили не гривні і їх взяли так що якщо ви самі пропонуєте аби взяли то чому потім жалієтесь дійсно
123 Показати IP 18 Вересня 2013 15:12
Головне віддати дітей заплатити 100 грн за місяць за харчування і люкс . Я також не прихильник поборів з батьків але якщо не випити батькам бутилку пива чи не викурити пачку цигарок в день, а хоч трохи заплатити за те щоб у дітей було тепло і затишно у групі то це нормально але ж нашим батькам на таке шкода
Алексей до 123 Показати IP 18 Вересня 2013 15:40
Вот тут я с вами согласен . Согласен с тем что платить надо , но надо знать за что и кому платишь.
мішка Показати IP 18 Вересня 2013 15:38
ми не відносимося до цьго садочка і неякоі електронної черги в тому році не було
Алексей до мішка Показати IP 18 Вересня 2013 15:45
Правильно её нет . Вернее есть стать про электронную очередь и не работающий сайт. А ещё есть мамаши из управления образования.
мішка Показати IP 18 Вересня 2013 15:40
а на рахунок піци і дівчат то кожен судить по собі
ПІФ-ПАФ Показати IP 18 Вересня 2013 16:06
ВЕСЬ народ, всі мами перед тим як в садік влаштуватись обговорюють питання ЦЕ дуже ретельно. і говорять про суми, які беруть, і про начальство яке бере. і сАМІ несуть ці хабарі, а в органи піти пожалітись СЦЯТЬ. бо МОВ їхня дитина може "пострадати"...СВОЛО..І короче.
777 Показати IP 18 Вересня 2013 18:17
директорам х...в тачку а не благодійний внесок кожна б***ь хоче грошей
ірина Показати IP 28 Жовтня 2013 22:34
завтра іду скаржитись у вищі органи, бо вже немае терпіння, вихователька набралась наглості і вже нагло вимагає доздати ще бо мало. ми ходимо у днз №38, хабарництво і здирство доходить до ручки, спонсорська допомога добровільна і її розміри мають бути розумні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus