USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лідер гурту «Антитіла» розповів, як зробити українську мову трендом

7 Серпня 2016 18:12
Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя поділився секретами популяризації української мови серед молоді.

Про це він розповів сьогодні, 7 серпня, під час гутірок, що відбулись у межах Бандерштату-2016.

Так, музикант пригадав, як свого часу працював над науковою роботою на тему популяризації української мови серед молоді України.
«Україна протягом усієї своєї історії ділилась за мовними ознаками на західну і східну. Але українська мова – це досить нестатична форма вираження думки. Я виріс у Києві, у двомовному середовищі й непогано спілкуюсь українською і російською мовами. Біда у тому, що навіть ті, хто розмовляє російською мовою і відстоює її інтереси, часто не знають її граматики. Щоб передавати свої думки, треба вчити свою мову. Є певні об’єктивні та історичні фактори, зокрема, русифікація, голодомор. Це не ті фактори, яких ми можемо позбутися законом. Але пропаганда має бути зручна для сприйняття молоддю, тобто це підхід, який би робив українську мову трендом. Коли розмовляти українською буде круто, модно, й коли ти «лох», бо не говориш українською, ти будеш вчити мову і хотіти знати її», - наголосив Тополя.

Він зазначив, що у репертуарі музичної формації - 70 пісень, з них дві російською мовою, всі інші - україномовні.

«Популяризація української мови - це нешвидкий процес. Але рідна мова повинна бути модною настільки, аби нею розмовляла еліта», - зауважив фронтмен гурту «Антитіла».

До слова, музикант пообіцяв здивувати бандерштатівців величезним музичним сетом під час виступу на головній сцені фестивалю. Організатори повідомили, що на Бандерштаті – 2016 «Антитіла» виступатимуть 7 серпня о 20:30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2016 12:17
А сам в футболці з іноземними літерами! Хороша пропаганда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus