USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцьк чекає на один з кращих білоруських гуртів

7 Квітня 2015 12:21
До Луцька з сольним концертом завітають одні з передових зірок сучасної білоруської інді-музики - гурт AKUTE. Одна з найбільш концертуючих і актуальних команд сусідньої країни завітає до клубу "Майдан" 3 травня.

Інформаційне агентство Волинські Новини нагадує: гурт вже не вперше в Луцьку. У 2012 році музиканти зіграли на фестивалі "Бандерштат". Тоді своєю харизмою та незвичною музикою вони підкорили сотні лучан, вже опісля в навушниках їх слухали тисячі наших краян. Показовим є те, що свого часу AKUTE розділяли сцену із світовими зірками Placebo.

Довідка, розміщена на сторінках Таблоїду.

Гурт Akute був створений в 2008 році в Могильові. Музична складова колективу формувалась під впливом New Order, The Cure, Placebo, The Killers, Interpol. Тексти - під враженням від творів Азімова, Бредбері, Стругацьких та інших письменників-фантастів XX століття, у поєднанні з поетичним шармом білоруської мови.

Дебютний альбом "Дівчатка і космос" вийшов у червні 2011 року. Диск потрапив в число кращих альбомів року за версією порталу Experty.by, а група перемогла у номінації "Прорив року" на нагородженні "Рок-коронація".

Другий альбом "Не існує" з'явився в квітні 2012 - визнання критиків і преси на цей раз матеріалізувалися в успішних сольних концертах в Мінську та регіонах. Восени Akute виступили в Мінську перед Placebo (вибирали самі британці), де отримали дуже теплий прийом від публіки і позитивні відгуки від преси.

В кінці року група зібрав понад 800 глядачів на сольному концерті в мінському клубі Re: Public. За підсумками 2012 група Akute і альбом "Не існує" були відзначені рядом титулів на всіх незалежних музичних нагородах.

У квітні 2013 відбулася прем'єра концертної програми "Як на долоні", названій на честь однієї з пісень легендарної білоруської рок-групи Ulis. З нею музиканти успішно проїхали перший повноцінний тур по обласних центрах Білорусі. Після група виступала на численних фестивалях, в тому числі "Міст" (Білорусь), Basowiszcza (Польща), Galapagai (Литва), Vilnius Music Week (Литва).

Вже через рік у квітні 2014 вийшов останній, на даний момент, повноформатний альбом Akute "Реальність і сни", який самі музиканти характеризують як "свою найвірнішу роботу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 7 Квітня 2015 12:23
Це наш найулюбленіший з Наталкою Семенівною молодіжний музичний гурт! Ми їх слухаємо та балдєємо!
та ну Показати IP 7 Квітня 2015 12:35
коментар було видалено
Анатоль_ до та ну Показати IP 7 Квітня 2015 12:38
Ти спочатку послухай а потім висновки роби. Наталка Семенівна каже що то суперовий гурт, найкращій у світі!
друзям-білорусам Показати IP 7 Квітня 2015 13:32
Люблю їх неймовірно..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus