USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі волейболістки боротимуться у фіналі «Дитячої ліги»

6 Березня 2015 08:15
У залі обласної ДЮСШ в Луцьку команди груп А та В зіграли матчі другого туру Чемпіонату України «Дитяча ліга» з волейболу серед дівчат 2000 року народження та молодших.

За право потрапити у фінальний тур боролися команди Спортінтернат Запоріжжя, ДЮСШ Прилуки, ДЮСШ Ковель, Збірна Вінницької області, ОДЮСШ Луцьк та КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин.

Команда ОДЮСШ з Луцька у першій грі програла команді зі Запоріжжя – 2:3. Зазначимо, лучанки вели по ходу зустрічі 2:0, але не зуміли дограти гру на тому ж рівні. У другій грі лучанки без проблем здолали команду з Прилук – 3:0.

«Програли перший день запорізькій команді, в нас основна зв’язка Соломія Рибай захворіла. Добре, що решта всі здорові, але відсутність основної зв’язки, а вона ще й капітан команди, відчувається. Через неї вся гра йде. Але її замінила Марія Трофимчук. Вона не погано впоралася, - коментує тур тренер лучанок Олена Алєксєєва. – В нас підростають хороші перспективні дівчата. Їм лише 14-15 років, а вони вже набирають хорошої форми. В них є гарний приклад дорослої команди – «Континіум-Волинь-Університет», на гру якої вони рівняються».

Нагадаємо, в першому турі підопічні Олени Алєксєєвої перемогли 3:0 Ковель та Нетішин. А, отже, вони проходять у фінальну частину змагань.

«Погано оцінюю нашу гру, бо я знаю, що наша команда може набагато краще, - розповідає лучанка Юлія Годнева. - У нас не було командного духу, прийому і подачі. Перед фінальним туром нам потрібно багато тренуватися. У майбутньому я хочу грати, як Анна Довгополюк (ред. екс-гравець ВК «Континіум-Волинь-Університет»)і дуже люблю стиль гри Метью Андерсона (ред. волейболіст національної збірної США)».

Інша команда з Волині виступила менш успішно. ВК «Ковель» не вийшла з групи, програвши дві зустрічі (Вінницька область та Прилуки). У домашньому першому турі команда з «міста залізничників» теж зазнала двох сухих поразок.

Тренери зізнаються, що на підготовку боєздатної команди потрібно багато часу і зусиль. «У нас є діти, які тренуються з другого-третього класу. І з дня в день вони сумлінно працюють на тренуваннях. Навіть на такому рівні, щоб грати треба хоча б п’ять років тренувань, - каже наставниця команди Вінницької області Лариса Дуніна. - У нас є жіноча команда Суперліги «Білозгар-Медуніверситет», мої дівчата вболівають за неї. Зараз тяжкий час для спорту, але ми продовжуємо виховувати сильних спортсменів». Зазначимо, у суперліговій луцькій команді «Контніум-Волинь-Університет» зараз грає дві вінничанки – Анна Житовоз та Юлія Козачковська.

Простим секретом успіху поділилася волейболістка з Нетішина Ольга Танцюра. «Все залежить від командного настрою. Якщо команда налаштована на успіх, вона обов’язково переможе. Гравці в команді мають бути дружніми і зіграними».

Дата і місце фінального туру ще не визначено. Своє бажання прийняти фінал висловила й луцька команда.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus