USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьку міськраду просять втрутитися в конфлікт навколо парку біля церкви

1 Липня 2016 16:44
Мешканці вулиці Баранова просять з’ясувати міську раду обставини набуття права на постійне користування землею, яку вони вважали сквером.

Про це стало відомо під час засідання 10-ої сесії Луцької міської ради вчора, 30 червня.

Депутат Сергій Савчук повідомив, що до нього звернулися мешканці вулиці Баранова, які стурбовані тим, що у них "відбирають" сквер.

Нагадаємо, мешканці вулиць Філатова та Баранова у Луцьку виступають проти встановлення огорожі навколо Української автокефальної православної церкви святих апостолів Петра і Павла, бо хочуть вільного доступу до території, яку засаджували деревами їхні батьки і діди. Натомість священик храму переконує, що встановлення паркану не завадить усім охочим зайти на територію, а віднадить від цього місця п’яниць і наркоманів, та демонструє дозвільні документи на земельну ділянку, яку хочуть обгородити.

Зокрема, в церковної громади є акт на постійне користування земельною ділянкою, площею 0, 7575 гектара. Документ з підписом колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби та начальника управління Держкомзему в місті Луцьку Богдана Кухарчука для будівництва та обслуговування храму видали на основі рішення міської ради у 2010 році.

Як розповідають місцеві мешканці, на тому місці був розташований сквер, засаджений 50 років тому. Після того, як вони підписали дозвіл на встановлення там храму, дерева почали вирізати, а нині хочуть встановити паркан.

Тож депутат просить з’ясувати, на якій підставі вирізалися дерева і за яких обставин відбулося право набуття постійного користування землею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олесь Показати IP 1 Липня 2016 19:10
Щоб знали, ШО підписують. І КОМУ..... Це вже не церква. Політика та бізнес. Гроші і пиха. Господа в ній давно немає.
Анонім Показати IP 1 Липня 2016 19:28
Говорить керівник церкви Володимир, який опікується храмом: "паркан віднадить від цього місця (церкви) п’яниць і наркоманів". Що це за керівник -священник,який не враховуе притчу Господа Бога нашого Іісуса Христа -" Притча про блудного сина". Кругом ці нещасні ходити можуть, а біля церкви -зась.
Лучанин Показати IP 1 Липня 2016 19:49
міську раду що це таке?
алла Показати IP 1 Липня 2016 22:15
Ще 10 років тому було страшно ходити біля цього посадження дерев, яке місеві мешканці називають парком. Там було темно, брудно, і збіговисько наркоманів, і ще маса силенна летючих миш вилітала ввечері. А коли почистили, траву посіяли, храм збудували і тут українці як зазвичай за своє, самому щось добре зробити нізащо, а когось попиляти - о, це вони вміють. Їм тільки паркан заважає? Якщо в людини така злість , то причина не в паркані...
Александр Показати IP 2 Липня 2016 19:39
по проспект Волі в скверу валяються кості людей черепа,щелепи разом з сміттям з низу вивернуті разом з землею.дивує відношення святящіхся до померлих які знають шо там раніше були могилкі .хоча в планах забор в них також.я як громадянин міста Луцьк хочу взнати для чого потрібно було виділяти більше 800 тис з бюджету для стройкі фонтану з прилеглими сходинками з мрамура аж на вулицю Глушець а потім просто це все розвалити фонтан використати в ролі фундамента а сходи стали входом в церкву в якій померлому за ніч лежання обійшлось в 7 тис грн .зато гучномовці все більші і кричать все дальше.
Анонім до Александр Показати IP 2 Липня 2016 21:06
У обласній лікарні зробили у фойе церкву. Винесли гучномовці на вулицю. Тепер немае божого спокою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus