USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На честь загиблого волинського героя відкрили меморіальну дошку

19 Вересня 2016 11:34
Меморіальну дошку Руслану Голяновському відкрили в одній з шкіл Володимир-Волинського району, - інформує Місто Вечірнє.

Відкриття меморіальної дошки загиблому випускнику школи Руслану Голяновському відбулося у Зимненському НВК, там, де 16 років тому Руслан разом зі своїми друзями навчався, змагався, бешкетував, сподівався і мріяв.

Віддати шану загиблому прийшли його рідні та близькі, учні та педагоги його рідної школи, представники місцевої та районної влади, духовенство.

Право відкрити меморіальну дошку надали дочці Руслана Голяновського Ангеліні, яка цьогоріч пішла у перший клас, та голові спілки ветеранів АТО Юрію Степанюку. Священик Зимненського монастиря протоієрей Євгеній Стойка відслужив молебень, освятив меморіальну дошку і закликав усіх пам’ятати подвиг воїна.

Народився Руслан Голяновський 24 серпня 1982 року в селі Горичев Володимир-Волинського району Волинської області. Старший серед трьох дітей Віктора Феліксовича і Тетяни Харитонівни Голяновских. Закінчив Зимненську середню школу, працював у приватного підприємця.

Призвали Руслана в українську армію за мобілізацією в квітні 2014 року. Служив водієм в 51-й механізованій бригаді.

25 серпня 2014 року його 3-й батальйон потрапив в оточення біля Іловайська. Тоді, під час танкової та артилерійської атаки проросійських бойовиків і російських військових на блокпости між Іловайськом і Старобешевим, загинули і потрапили в полон десятки воїнів 51-ої бригади.

Загинув волинянин у ніч на 26 серпня 2014 року в бою за Іловайськ (Донецька область) в районі селище Кутейникове, смертельними для нього стали поранення, які отримав від мінометних осколків.

Удома у Руслана Голяновського залишились батьки, дружина, двоє дітей — дочка та син. Похований Руслан Голяновський на кладовищі у рідному селі Горичів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus