USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині - аукціон кованих скульптур

12 Грудня 2014 08:54
Аби допомогти українським бійцям, волинський коваль вирішив продати свої унікальні скульптури, які майстрував десять років. В його колекції – понад 30 робіт, відомих участю у різноманітних виставках, зокрема і за кордоном. Про це йдеться у сюжеті на телеканалі ZIK.

Останніх 10 років волинський майстер Віктор Семенюк тільки за допомогою молота і зубила кував надзвичайні скульптури казкових птахів та звірів. Його роботи на Волині знані і популярні, бо наче живі. Та й родина Семенюків – ковалі у четвертому поколінні. Щоправда, непросту технологію художнього кування батько та сини опановували самотужки.

Попри сучасні технології, чоловіки продовжують працювати вручну. Відтак, на виготовлення однієї скульптури іде кілька місяців, адже там тисячі дрібних деталей.

«Їх важко повторити, та й і часу багато займає, оскільки робота – трудомістка. Потрібно терпіння. Коли ці деталі робиш – багато часу йде, адже кожну потрібно підгинати, щоб зайняла своє місце і не було нічого зайвого», – пояснює коваль.

Колекція пана Віктора уже відома далеко за межами України. Чоловік зізнається, що продати бодай одну свою скульптуру ніколи наміру не мав, бо ж вони як діти радують душу. Однак сьогоднішні реалії внесли свої корективи.

«Коли питають, чи не шкода, вважаю, що не можна й порівнювати. Людям не шкода свого життя, а в нас є можливість, то й допомагаємо. Це ж кусок залізяки. Так, це робота, це тяжко, але так, як їм зараз, то й порівнювати не можна», – вважає Віктор.

Усі свої роботи коваль оцінив на суму в 200 тисяч гривень. Благодійний аукціон організовують волонтери вже наступного тижня. Вони й закликають взяти у ньому участь саме місцевих бізнесменів, аби хоча б частина унікальних скульптур залишилась на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 12 Грудня 2014 12:08
Де і коли відбудеться аукціон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus