USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть навести лад з недобросовісними проектними організаціями

23 Липня 2016 16:35
Розробку проектної документації щодо земельних ділянок для учасників АТО затягують сумнівні проектні організації, - повідомляють в ГУ Держгеокадастру.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії ГУ Держгеокадастру у Волинській області за підсумками роботи у першому півріччі 2016 року 21 липня.

Районні управління Держгеокадастру у Горохівському, Луцькому, Ковельському, Іваничівському, Володимир-Волинському недопрацьовують у частині роботи з розробниками документації. Так, раніше приймали рішення про те, що розробка документації для учасників АТО не повинна тривати довше двох місяців однак вже понад шість місяців розробляється документація у Горохівському районі. Про це повідомила начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру Неля Коблюк. Начальників вказаних управлінь закликали попрацювати з розробниками проектів землеустрою для учасників АТО аби ті пришвидшили роботу з оформлення документації.

Начальник ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко зауважив, що питання про те, що проектні організації надто довго готують документацію, піднімають не вперше. З його слів, варто просити органи ДФС просити перевірити проектні організації, тому що в області існує «махновщина», колі ті проектні організації, де працювали по 15-20 осіб і сплачували усі податки, ліквідовуються, натомість є організації, де один підприємець, не маючи найманих працівників, працює в 4-5 районах. Насправді, там можна знайти випадки виплати зарплати в конвертах і якість робіт сумнівна. Під час минулого засідання колегії ставили питання про посилення контролю за складом геодезичних робіт, тому що є велика підозра, що у низці випадків документацію з землеустрою роблять взагалі без геодезичної зйомки, в кабінетних умовах. Наразі шукають висококваліфікованого фахівця, який забезпечить геодезичний нагляд.
Відділ експертизи землевпорядної документації в Головному управлінні, з його слів, у певній мірі є бездіяльним: якщо раніше на рік могли здійснити 3500 експертиз землевпорядної документації, то нині цей показник, ймовірно, не перевищить 500. Попри послаблення тиску на підприємців, зі слів Василя Василенка, не можна дозволяти, аби вони виготовляли документацію роками, не робили виїзди на місця, зйомки. Посадовець нагадав, що 10% документації по кожному суб’єкту господарювання має право перевіряти ГУ Держгеокадастру. Наразі лише 30 документацій за півроку перевірили у рамках добровільної експертизи.

Своєю чергою, заступник голови ОДА Сергій Кошарук зауважив, що інспекція праці може перевірити, яким чином працюють ті проектні організації, де офіційно є лише один працівник і затягуються терміни робіт з розробки документації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Гицель Показати IP 23 Липня 2016 17:20
коментар було видалено
Стас Показати IP 23 Липня 2016 18:26
А всі ці організації носять відсоток в кінці місяця Василенку , і що будете робити ?
Юра Показати IP 23 Липня 2016 18:29
Не тількі Василенку і його замам , там треба перевіряти всіх , шановний новий прокурор перевірте будь ласка нашу структуру , ато всі тут раби , а керівники тількі вершки збирають ??? Надоїло
Сергій Показати IP 23 Липня 2016 18:31
Кошарук такий самий корупціонер як і Василенко , гоніть його , з Ковеля вигнали , протерся в Луцьку
Света Показати IP 23 Липня 2016 19:24
Незабудьте ще за одного корупціонера Заіку , він також носить відсоток Василенку і Кошаруку
Газета Показати IP 23 Липня 2016 22:02
Найголосніше "тримай злодія" кричить сам злодій.
ЗНАЮЧИЙ КОВЕЛЬЧАНИН Показати IP 24 Липня 2016 01:49
КОШАРУК, ЦІ РУКИ НІЧОГО НЕ КРАЛИ,ТО ВСЕ КІНДЕР-МЕРСЕДЕС
постраждала Показати IP 25 Липня 2016 10:51
ПФ " Реформатор" колись хтось перевіряв???? А не мішало б!
Спостерігач Показати IP 7 Листопада 2016 21:49
При Янику працював, при Петюні працює, скрізь прилаштувався, хай краще розкаже за свою фірму у Володимирі, Заїка хай теж поділиться про своє наслідство, коли робили технічну документацію с/г земель з інститутом землеустрою, підприємцями то нічого не жалівся, відкати були нормальні!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus