USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині орендарю мисливських угідь погрожували вбивством, - ЗМІ

17 Грудня 2014 10:39
Ковельчанин Дмитро Хвіц під час незаконного полювання на території 27-го кварталу Зеленського лісництва на угіддях малого підприємства «Вероніка» погрожував вбивством його керівнику Віктору Кавасу. Про це повідомляє Kowel.com.ua.

Згідно з повідомленням, за даним фактом Ковельським міським відділом УМВС відкрили кримінальне провадження.

Як стверджує Віктор Кавас, того дня йому по телефону повідомили, що у кварталі № 27 пролунало п’ять пострілів.

«Я приїхав на місце і почув, що йде «загонка». Вдвох із знайомим ми під’їхали машиною. Йду вздовж угідь, які орендую, бачу стрільці-«номера» втікають в ліс. Один з них – худий, одягнутий у камуфльовану куртку та формені міліцейські штани.

Потім з’ясувалося, що це був дільничний працівник міліції, який стояв «на номері». І цей худий побіг від мене в ліс. Вони всі повтікали. Я бачу, що їх не половлю. Тоді вирішив йти за ними у «загонку». Зустрічаю там цього худого, а біля нього, в п’ятдесяти метрах, «петляє» такий собі Хвіц – охоронець одного з комерційних банків. Єгері МП «Вероніка» вже раз ловили його в орендованих лісових угіддях», – розповідає Віктор Кавас.

Зав’язалась невелика штурханина. Потім всі вийшли з орендованого лісу на галявину до транспорту чималої мисливської ватаги, що очікував ловців вже на території УТМР – на відстані якихось двадцяти метрів від угідь спеціалізованого мисливського підприємства «Вероніка». Всього на узлісок підтяглося більше десяти чоловік. Знову закипіли пристрасті.

Зі слів Віктора Каваса, його хотів вдарити Дмитро Хвіц, проте він відхилився і теж було замахнувся у відповідь. Начебто, тоді Хвіц стріляє з рушниці вгору й каже Кавасу: «Другий постріл буде в тебе».

Як вдалося дізнатися журналістам, Дмитро Хвіц має власну версію того, що трапилось.

Він каже, що поїхав на полювання разом із своїм знайомим Анатолієм Будніком. Там вони зустріли знайомих із селища Люблинець – Бориса Куця, Юрія Вороб’я, Володимира Оліферчука та Матвія Барана. Мовляв, в орендованому в держлісгоспу лісі вони не полювали, а коли прийшли до свого мікроавтобуса «Фольксаваген-Т4», то приїхав якийсь автомобіль, звідти вийшли незнайомі йому люди, які всіх звинуватили в незаконному полюванні в угіддях МПП «Вероніка».

Працівником міліції, який втік від Віктора Каваса у лісовий масив, виявився молодий дільничний інспектор, старший лейтенант міліції Ігор Савлук. Чи варто дивуватись, що він відмежувався від групи звіробоїв із мікроавтобуса «Фольксваген-Т4».

Відомо, що Савлук був включений до складу рейдової бригади, в яку також входили єгер Ковельського УТМР Поліщук, голова Люблинецької первинної мисливської організації Троцюк та водій Солом’янюк. Це, мовляв, вони дали міліціонеру Савлуку камуфляжну бундесверівську польову куртку (парку-флектарн), аби той не замерз, бо в рейд він взувся у туфлі і якусь геть нестатутну франтувату курточку. Дивна форма одягу для працівника міліції «при виконанні» службових обов’язків!

Єгерська служба МП «Вероніка» впродовж останніх років безкоштовно забезпечує рейдові бригади державного підприємства «Ковельське лісове господарство» власним автотранспортом та підсилює наряди своїми людьми. Співпраця приватних та державних вартових лісу дає результат: вони регулярно затримують браконьєрів.

Трапляються також «трофеї» і в міліцейських погонах! Ось, наприклад, в урочищі «Літинська дача» єгер із «Вероніки» Володимир Дахнюк вислідив підозрілу хуру, на якій розляглися троє молодиків. Запустивши руку під солому, Дахнюк натрапив на чималу закривавлену тушу дикого кабана. Викликані на місце події ковельські правоохоронці встановили особи порушників правил полювання. Серед звіробоїв ідентифікували 25-річного старшого лейтенанта міліції – оперуповноваженого відділення карного розшуку сусіднього райвідділу внутрішніх справ…

Втім, Віктор Кавас стверджує, що єгер Ковельського УТМР Олександр Поліщук та члени його рейдової бригади самі були у «загонці» і підозрює їх у змові з групою Дмитра Хвіца.

До речі, деякі вищевказані особи вже притягалися до відповідальності за браконьєрство. Так, у грудні 2011 року мисливствознавець Ковельського району Сергій Джала в урочищі «Черкаси» склав протокол про порушення правил користування і охорони тваринного світу на хвіцових знайомців – Юрія Вороб’я та Анатолія Будніка за те, що вони полювали в угіддях, не зазначених у виданих дозволах. Обох оштрафували.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
очевидець Показати IP 17 Грудня 2014 11:02
Який дільничний інспектор, що не може навіть пояснити свою присутність, а угідях таке і керівництво УМВС. Тому підтвердження пресконференція про стрілянину під час розбірок на бурштинових родовищах. Повна деградація, ганьба такому рівню
ОГО Показати IP 17 Грудня 2014 11:15
Весь Ковельський район знає, що більших браконьєрів як кавас і його команда немає.... На злодію шапка горить....
777 до ОГО Показати IP 17 Грудня 2014 11:57
200%
123 Показати IP 17 Грудня 2014 12:48
Ага. Знають? Тільки Кавасові єгеря постоянно ловлять браконьєрів в державному лісі. Так і тут. Чогось не утмровці зловили Каваса на браконьєрці, а їх самих зловив Кавас щей міліцію визвонив щоб приїхала. І хороша кампанія зобралася до купи. Участковий, браконьєри половлені і оштрафовані, єгерь УТМР. Нема чого їх відмазувати. А 777 вродє як сам бувший мєнт?
галас Показати IP 17 Грудня 2014 13:08
Кавас - найкримінальніша особа в Ковельському районі. Друге місце займає так званий мер Ковеля кіндер. Кавас все розглядає через призму злочинця. По собі міряє. Бізнесмен-невдаха.
888 Показати IP 17 Грудня 2014 14:08
ПОРОЗДАВАЛИ ЛІСИ СКОРО ПО НУЖДІ НЕ БУДЕ ДЕ СХОДИТИ.ВІТЬОК А ЯК ПО ПОНЯТІЯМ,СТУКАТИ НЕ ГАРНО, СТАРІЄШ , А БІЙЦІ З АТО ПРИЇДУТЬ ТЕЖ ЗАБОРОНИШ ПОЛЮВАТИ?
13 Показати IP 17 Грудня 2014 14:11
УСІХ В АТО НОРМАЛЬНА БРИГАДА
оба на Показати IP 17 Грудня 2014 14:29
не переживайте, Василь Васильович розберуться
кавасу Показати IP 17 Грудня 2014 17:32
що вітьок кримінальне минуле забув чесним став бандюго.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus