USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині поліцейські упіймали трьох бурштинокопачів. ДОПОВНЕНО

12 Березня 2016 11:55
Волинські поліцейські виявили трьох чоловіків, які за допомогою мотопомпи незаконно видобували бурштин-сирець. Це трапилося під час рейду в лісі поблизу села Камянуха Маневицького району цієї ночі, - інформують у прес-службі поліції області.

Обладнання вилучили й відкрили кримінальне провадження.

Подія трапилася близько 3 години ночі. Поліцейські встановили, що незаконним промислом займалися 27-річний мешканець села Серхів Маневицького району, 40-річний житель селища Любешів та мешканець Луцька, 29 років. Їх доставили в Маневицький відділ поліції для пояснень.

Поліцейські з місця події вилучили, зокрема, мотопомпу, два рукави довжиною по 20м. та шість металевих 2-метрових рейок.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває слідство.



До слова, на кордоні Рівненської та Волинської областей біля села в Кухітська Воля одночасно сотні, якщо не тисячі людей нелегально видобувають бурштин.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила громадська організація АвтоМайдан, - інформує УНІАН. За допомогою дрону активісти зняли масштаби нелегального видобутку бурштину. "Знаходимося зараз біля Кухітська Воля, Рівненська область. Тут реально жесть: сотні, якщо не тисячі людей одночасно добувають бурштин. Звісно, що абсолютно нелегально", - йдеться в повідомленні організації.

На знімках видно різноманітну спецтехніку: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, "у тому числі десятки військових вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі "старателями". Пам'ятаємо, як хлопці, під час наших поїздок у зону АТО, говорили, що подібних вантажівок їм там дуже не вистачає. Ми їм їх проблематично, але діставали, ремонтували, відвозили. Тут же їх десятки, причому майже всі в гарному стані".



"Не помітити" правоохоронці та і влада загалом весь цей жах просто не могли. Отже всі в долі. Інакшого варіанту ми тут просто не бачимо", - зазначили в організації.

Також у повідомленні нагадується про те, що президент Петро Порошенко обіцяв за два тижні навести лад з незаконним видобутком бурштину у липні минулого року після опублікованого активістами відео катастрофічних наслідків масштабного нелегального видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

Крім цього, вчора 11 місць незаконного видобутку бурштину зафіксував екіпаж прикордонного літака «Diamond» на ділянці Луцького загону. Знаходилися вони в декількох районах Рівненської області.

На кожному з них знаходилися десятки людей, а на окремих і технічні засоби.
Загалом пілоти оглянули 245 км державного кордону та більше 1000 км2 тилових ділянок прикордонних контрольованих районів.

Ще 4 місця, де зловмисники організували незаконні копальні бурштину, прикордонники виявили з літака за день до цього. Вони знаходилися в Олевському районі Житомирської області.

За цими фактами прикордонники відразу поінформували керівництво органів місцевої влади, Національну поліцію, СБУ та прокуратуру.

Наразі триває перевірка та встановлюються особи, які причетні до протиправної діяльності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Zahidnyak Показати IP 12 Березня 2016 13:24
Подивіться на фото з сотнями людей, і задумайтесь: аж троє затриманих! Це ті, хто не дав хабаря!?
Анонім до Zahidnyak Показати IP 12 Березня 2016 16:59
Затримали біля Кам'янухи Маневицького району,а тисячі "людей" біля села Кухітська Волю Зарічненського району Рівненщини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus