USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині встановили інноваційне освітлення вулиць

1 Жовтня 2014 07:00
Лінію інноваційного освітлення урочисто відкрили днями в селі Зимне Володимир-Волинського району, - повідомляє "Волинь-Нова".

Проект реалізували завдяки Програмі розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". У конкурсі взяли участь 43 сільські громади області, але перемогла зимнівська, що по праву гордиться своєю громадською організацією "Зимне", а також згуртованістю та активністю селян.

Цього разу реалізували інноваційний проект – дві вулиці освітлюватимуться завдяки сонячній енергії, яку вдень акумулюють 28 спеціальних приладів.

Зимнівський сільський голова В’ячеслав Католик подякував за допомогу усім жителям села, активістам ГО «Зимне» та її керівнику Мар’яні Голяновській, районній владі, координаторові Програми та тим, хто встановлював світильники – ПП "Світлодар" із Луцька.

Нагадаємо, реалізація проекту «Інноваційні енергоефективні заходи в селі Тростянець. Модернізація вуличного освітлення з використанням відновлювальних джерел енергії» завершилася нещодавно. Відтак, нині вулиці села освітлюють за допомогою енергії сонця.

Окрім того, вчора, 30 вересня, стало відомо, що на Волині розпочалася третя фаза спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Третя фаза проекту проваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23,8 мільйона євро, наданих Європейським Союзом (23 мільйони євро) та ПРООН (800,000 євро). Мета – сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Толя Показати IP 1 Жовтня 2014 07:11
Що в луцьку заважає це зробити?
журналіст з Володими Показати IP 1 Жовтня 2014 08:05
А перед тим як встановити ці ліхтарі вирізали столітні дерева понад дорогою. Щоб встановити лінію ліхтарів на відтинку до двохсот метрів - вирубали дерева на відрізку дороги до трьох кілометрів. Щось незрозуміло - для чого такі недолугі технології коли знищується екологія , тобто в даному випадку захисний барєр від шкідливих газів .
Толя Журналісту з Во Показати IP 1 Жовтня 2014 09:16
Тоді не треба, зрозуміло.. Це варварство!!
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2014 09:30
Припустимо, вартість тих ліхтарів 2 млн євро. То якщо поставити в ті ліхтарі звичайні іллічевські лампочки, то за скільки століть вони накрутять електроенергії на 2 млн євро? Якась незрозуміла економія.
любов до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 10:13
економія: подаровані кошти на інновації- раз, друге- плята за елюенергію з сільради не буде платитися, три - ці дерева мішали місцевим жителям( ворони, ДТП, і тд), 4 - інновації та технології у віддалених від центру україни містах і селах,5- постійне освітлення незалежно від прихоті енергетиків, 6- исам попробуй шось зробити,7 - сам гавно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus