USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На березі Вижівки буде пляж?

29 Листопада 2012 15:30
На березі річки Вижівка, яка тече у Ратнівського району, планують облаштувати зону відпочинку і пляж, - повідомляють у ВОДТРК.

Проблема підтоплень останнім часом дошкуляла мешканцям селища міського типу Ратне і навколишніх населених пунктів. Два останні роки у районі активно розчищають меліоративні канали та річки Вижівка і Прип'ять.

Торік у районі розпочалися активні роботи з розчищення меліоративних каналів. Збудовані у сімдесяті роки минулого століття, вони замулилися, що і спричиняло повені. Почали розчищати і гирла Прип'яті та Вижівки. Роботи у верхів'ях цих річок вплинули на зниження рівня паводкової небезпеки для райцентру. А ратнівський селищний голова Володимир Кулик пообіцяв, що незабаром на березі Вижівки облаштують зону відпочинку і пляж.

Там, де Вижівка впадає у Прип'ять (поблизу села Якушів), канали були найбільше замулені й, фактично, щороку підтоплювало п'ять гектарів сільгоспугідь. Нині у цих місцях спеціалісти водного господарства розчистили канали.

Начальник обласного управління водних ресурсів В'ячеслав Лавренюк переконаний, що обсяги зробленого чималі. Доводилося працювати обережно, бо поряд — газогони, багато комунікацій знаходяться під землею.

Перевірити виконання робіт і використання грошей державного і обласного бюджетів у Ратнівський район приїхав і заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. Він поспілкувався з місцевими жителями, яким дозволили вивозити ґрунт після розчищення річок.

Цього року з усіх джерел фінансування на очищення річок і каналів виділили майже 15 мільйонів гривень. А взимку потрібно буде попрацювати сільським і селищним головам, аби місцеві жителі розчистили береги від чагарників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus