USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вшанували пам’ять Маргарити Малиновської

23 Листопада 2011 18:11
Сьогодні, 23 листопада, у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбувся вечір-портрет «Зоря таланту Маргарити Малиновської», присвячений 70-річчю від дня народження письменниці.
Про це повідомляє інтернет-видання « Волинський інформаційний портал ».
Працівники музею розповідали гостям вечора про основні віхи життя і творчості талановитої письменниці, поетеси, журналістки, літературного критика Маргарити Малиновської. З їхніх вуст звучали уривки з творів письменниці. А вихованці Луцької дитячої музичної школи № 1 потішили слух гостей музичними композиціями.

Заслужений журналіст України Василь Федчук, однокурсник Маргарити Малиновської, розповів присутнім історію їхньої дружби, повідав про її творчий і кар’єрний ріст. «Вона дуже відповідально ставилася до слова», - зазначив Василь Федчук. Також він закликав гостей вечора до патріотизму, аби бути «гідними літературного подвигу Маргарити Малиновської».

Спогадами про письменницю поділилась і поетеса Валентина Штинько. За її словами, вона опублікувала свій перший вірш саме завдяки Маргариті Малиновській. Розповідала Валентина Штинько і про особисті якості письменниці. «Вона вміла не просто чути, а слухати», - заявила поетеса. Розповіла про свої стосунки з Маргаритою Малиновською і Світлана Малиновська, дружина покійного брата письменниці. «Мені здавалося, що це надзвичайна людина», - згадувала вона.

Довідково
:
Маргарита Юріївна Малиновська – відома українська письменниця, поетеса, публіцист, літературний критик. Народилася 1941 року у селі Уйма Локачинського району Волинської області.

Закінчила Луцьку загальноосвітню школу № 1. Вчилася в Київському національному університеті на факультеті журналістики. Працювала керівником відділу критики журналу «Вітчизна» і заступником головного редактора газети «Літературна Україна».

З-під її пера вийшли романи «Гримучі озера» та «Полісся», а також низка наукових літературознавчих праць. Померла письменниця у 1983 році в 42-річному віці при загадкових обставинах. За офіційною версією причиною смерті став серцевий напад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus