USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Сюрпризи» навчального року: з програми зникне поняття «Київська Русь»

1 Вересня 2015 08:55
Три мільйони вісімсот тисяч українських школярів сьогодні сядуть за парти і на них уже чекають певні зміни у навчальному процесі. Про це інформує ТСН.

Цього року в українських школах побільшає англійської мови. 3 години на тиждень замість 2 будуть вчити англійську всі діти з 6 по 9 класи. Школярам 10-11 класів цей предмет збільшили усього на півгодини, до 3,5, адже наприкінці навчального року всім випускникам доведеться складати обов'язкові тести з англійської.

Предмета «Всесвітня література» в розкладі більше не буде, зате з'явиться «Зарубіжна». Змінили і сам перелік творів – наприклад, «Маленького принца» Антуана де Сента-Екзюпері діти читатимуть не в 6 класі, а у 8. Вчителі переконані, так школярі краще зрозуміють усю філософію зовсім недитячої казки.

А ось із програми української літератури деякі твори взагалі прибрали. Серед іншого, діти не будуть вивчати знаменитих Каменярів Франка та його ж поему «Мойсей».

Подбали у Міносвіти і про першачків - відтепер вони більше годин читатимуть «Букварик».

Щоб уроки з математики не лякали малечу, деякі поняття у програмі спростили: так, замість слова «множина», з'явилася фраза «група предметів», а ось деякі складні теми з української мови перекинули із першого аж у 5 клас.

Чекають на школярів і сюрпризи під час вивчення «права». Більше уваги на уроках викладачі будуть приділяти підприємництву, юридичній та адміністративній відповідальності, а ще децентралізації.

А з програми історії зникне поняття «Київська Русь». В усіх текстах цей термін замінять на «Русь-Україна».

Крім того, в новому навчальному році дітям будуть більше розповідати про екологію, толерантність, безпеку в Інтернеті та патріотизм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Чую біду Показати IP 1 Вересня 2015 09:18
«Русь-Україна» - це що за понятття таке??? Дебі...и, б..ть.
лука до Чую біду Показати IP 1 Вересня 2015 10:15
Тобі тупоголовому не зрозуміти
Анатоль_ до лука Показати IP 1 Вересня 2015 11:28
Є тільки - РУСЬ!
Чую біду до лука Показати IP 1 Вересня 2015 12:29
По твоєму коменті видно, що ти підручник з історії бачив тільки в сусіда по парті.
Іван Показати IP 1 Вересня 2015 09:29
Кожна влада щось своє нове впроваджує а щось скасовує . Діиям і так важко навчатись а тут ще англійську посилюють . Ще б добавили виховання більше, культури виховання
Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 09:44
Так і надалі можна підміняти одні поняття іншими на догоду недолугим політикам. Була Київська Русь століттями, і ніхто цього не заперечував, а тепер якомусь бовдуру захотілося - і стала Русь Україна. Яка Україна, де вона в цей час була?
капець Показати IP 1 Вересня 2015 10:05
завжди була Київська Русь, шо ви робите? навіщооо...Табачника хаяли, тепер ше один такий сидить
пець до капець Показати IP 1 Вересня 2015 11:06
була просто Русь - карти середньовічні подивіться, неуки! "діти не будуть вивчати знаменитих Каменярів Франка та його ж поему «Мойсей»." - а от це й справді прекрасно характеризує курс влади.
піпець до капець Показати IP 1 Вересня 2015 11:20
А Квіт і Табачник,що не одної крові? Обидва жиди.
Вася Показати IP 1 Вересня 2015 10:23
Хто автор підручника з історії для дітей? Прізвище того ненормального в студію???
гоша Показати IP 1 Вересня 2015 12:03
....в свете последних решений партии и правительства наша Земля будет называться Марсом. Марсу больше не наливать.
Хлоп Показати IP 1 Вересня 2015 12:25
придурки... Щоб уроки з математики не лякали малечу, деякі поняття у програмі спростили: так, замість слова «множина», з'явилася фраза «група предметів» - коли я навчався в школі нас ще лякало поняття "многочлен", давайте ще його замінимо на поняття "група членів", логічно, чи не так?
Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 12:46
Да, немає слів стосовно Київської Русі, вона була і буде. Ото вже грамотії в історії.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus