USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Сьогодні волиняни перекрили трасу неподалік білоруського кордону

14 Травня 2016 18:48
Більше двох сотень селян вийшли у Любешівському районі на трасу неподалік кордону Волині з Білоруссю. Їхня головна вимога – повернути у власність місцевих жителів територію уздовж Жирівського каналу.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, уже тривалий час жителі Любешівщини говорять про те, що тривають незаконні роботи білоруської сторони на державній території України. Мовляв, на Жирівському каналі незаконно засипали його частину, і через цей проїзд іноземна техніка переїхала на нашу сторону, де відбувається вирубка лісів.

Голова Ветлівської сільської ради навіть озвучив цифру. З його слів, білоруси вже захопили близько 50 гектарів землі, яка входить по документах до території Ветлівської сільради. Також говорять про екологічну катастрофу.

І от сьогодні була чергова акція протесту місцевих жителів із тим, щоб повернути втрачену частину Жирівського каналу.

Активісти на певний час перекрили трасу з Волині на Білорусь, не пускали автівки.

Під час цього двом протестувальникам навіть стало зле. Обидва – мешканці села Шлапань Любешівського району. Карета «швидкої» забрала їх до лікарні з діагнозом «гіпертонічний криз».

Помічник начальника загону – начальник прес-служби Олег Личковський відмовився коментувати ситуацію, мотивуючи це тим, що акція протесту відбулася не на території, де розповсюджується компетенція держприкордонслужби, а на трасі кількома кілометрами далі. Проте факт перекриття дороги підтвердив.

Наразі всі активісти розійшлися, рух на трасі відновився.

Подробиці інциденту, вимоги селян та спосіб врегулювання ситуації - повідомимо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ще не зовсім свідоми Показати IP 14 Травня 2016 20:44
Що Там Ветли. СУДЧЕ рулить.
Ветли до ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Травня 2016 08:50
Судче молодці.
Вася Показати IP 14 Травня 2016 22:54
Оце уже цiкаво... димок пiшов...
до Васі до Вася Показати IP 15 Травня 2016 09:16
Як можна без рішення с.с ради проводити "демаркацію" кордону і правильно, що так місцеві поступають вони відстоюють в праві свої місцеві інтереси. Томц , що влада навчилась ламати через коліни людей заради всяких домовленностів. Молодці!
Вася до до Васі Показати IP 15 Травня 2016 11:56
коментар було видалено
Ветли Показати IP 15 Травня 2016 08:56
А чому скрізь на фото не жирівський канала, а той, що риють білоруси. Якщо дивитись на фото, лівіше від нього є безіменний канал, а жирівський, за який і іде мова знаходиться лівіше(в сторону Білорусії) ще далі на 40 метрів, тобто на метрів 40 вони відійшли до нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus