USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стартував збір підписів щодо відміни потягу у Чернівці: люди обурені

18 Травня 2013 20:00
Збір підписів під зверненням до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та начальника ДТГО «Львівська залізниця» Богдана Піха розпочали представники громадської організації Асоціація Молодих Реформаторів». Вони вимагають зберегти існуючий графік курсування поїздів.

Окрім того, стверджує заступниця голови ВОГО «АМоРе» Марія Доманська, цього разу активісти хочуть взяти «вище» - «звертатимуться і до начальника української залізниці».

Нагадаємо, єдиний поїзд прямого сполучення до Львова, Івано-Франківська та Чернівців знову хочуть ліквідувати.

Так, поїзд «Ковель-Чернівці», що напряму сполучає Луцьк зі Львовом, Івано-Франківськом та Чернівцями - відміняють з 26 травня 2013 року.

Окрім цього, припиниться курсування ще двох поїздів: «Ківерці-Львів» (так званий рейковий автобус) та «Ківерці-Підзамче».

Від 18 травня до 26 травня, кажуть активісти, збір підписів буде відбуватися у двох місцях: з 13:00 до 14:00 на Театральному майдані та з 18:00 до 19:30 на головному вокзалі Луцька – власне, до відправлення поїзда.

«Ми орієнтуємось на цільову аудиторію – на тих, хто користується цим потягом. Обурюються найбільше ті, хто їде до проміжних пунктів – мешканці, скажімо, Радехова, Мар’янівки. Для них цей потяг – єдиний спосіб дістатися з Луцька додому», - розповідає Марія Доманська.

З її слів, вже сьогодні зібрали кілька десятків підписів. Переважна більшість людей взагалі не чули про таке нововведення. Якщо про поїзд до Чернівців ще більш-менш інформовані, то про відміну двох поїздів з Ківерець до Львова та станції Підзамче чують вперше.

«Не було жодної людини, яка б не підтримала нашу ініціативу, з понеділка ми будемо звертатись до нардепів, депутатів облради, міськради та, власне, міського голови Миколи Романюка», - резюмувала Доманська.

Однак, якщо упродовж тижня не відбудеться ніяких змін, то 26 травня о 19:00 на головному вокзалі Луцька відбудеться громадська акція «Прощання з останнім потягом до Львова!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ххх Показати IP 19 Травня 2013 11:53
ще хай відмінять на Київ і Сімферополь і новий вокзал можна помпезно закривати
1 Показати IP 19 Травня 2013 13:33
Нехай щастить (не*** шастать)
007 Показати IP 19 Травня 2013 15:43
це так заганяють у дорогі екпреси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus