USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третина лучан звертається по допомогу до міськради

26 Липня 2012 17:28
З січня до липня цього року більше 70 тисяч лучан звернулися за послугами до виконавчих органів міської ради. Працівники відділу звернень громадян загалом отримали та опрацювали 3572 звернень. Це на 12% менше ніж за аналогічний період торік.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 26 липня відзвітувала начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як.

Зі слів посадовця, тепер, на відміну від попередніх років, люди надають перевагу телефонним повідомленням у службу оперативного реагування «15-80». Таких звернень зареєстровано за півроку більше 9 з половиною тисяч.

Найчастіше люди, як і раніше, звертаються щодо земельних питань (875 звернень або майже чверть), житлово-комунальних (762 звернення). На третьому місці – питання соціального захисту, - повідомила Карп’як. Вона також додала, що фахівці відділу проаналізували звернення лучан до Президента України та голів обласної державної адміністрації та ради. З’ясувалося, що найактуальнішими цього року є питання про надання житла, «виділення земельних ділянок під будівництво, матеріальної допомоги на лікування та проведення обстеження будинків на предмет їх руйнування та утворення тріщин».

«Серед усіх звернень – лише 2% - скарги, ще трохи більше ніж півтора відсотка – пропозиції, а решта – заяви» - повідомила посадовець.

Вона також розповіла, що у першій половині цього року до міської ради також надійшло 150 запитів на публічну інформацію.

Водночас Карп’як констатувала, що не завжди працівники виконавчих органів міськради належно реагують на звернення та запити на публічну інформацію. Як наслідок, з початку року з прокуратури міста надійшло два подання про усунення порушень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Луцький міський голова Микола Романюк констатував, що чиновники поки не можуть повністю подолати бюрократизм у своїй роботі. «Є так, що просто відписки людям, а цього не має бути. Людям треба чітка відповідь» - пояснив мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 26 Липня 2012 18:32
звертаеться може більше а от помагають одиницям
жо Показати IP 26 Липня 2012 19:04
Одні відпискі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus