USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Три волинські школи – у ТОП-50 найкращих в Україні

28 Квітня 2012 16:35
Три навчальні заклади Волині потрапили до ТОП-50 найкращих шкіл України, учні яких успішно складають ЗНО та мають всі шанси вступити у найпрестижніші виші країни.

Рейтинг склало авторитетне видання «Фокус», - пише Українська правда. Життя.
Так, перше місце у списку посів Львівський фізико-математичний ліцей. У цій школі минулого року одразу 20 випускників отримало максимальну кількість балів у тестах. Такими результатами більше не може похвалитися жодна українська школа.
У першій п’ятірці – ще дві школи із західного регіону: львівська і івано-франківська. На четвертій позиції - донецький навчальний заклад «Ерудит», замикає групу лідерів Київський фізико-математичний ліцей при Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Потрапили до ТОП-50 і три навчальних заклади з Волині. Зокрема луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука посіла 21-ше місце, а Волинський ліцей-інтернат – 26-те. А на 49-й сходинці опинилася Ковельська міська гімназія.
Взагалі київських навчальних закладів в рейтингу представлено найбільше -17, і це не дивно. Більшість з них - не просто звичайні школи, а гімназії або ліцеї при великих університетах. Крім того, там діють різноманітні міжнародні та профільні програми, які, безумовно, впливають на якість освіти.
Львів та Івано-Франківськ за кількістю шкіл з високими балами йдуть відразу після Києва. При цьому в рейтинг потрапили відразу дві школи Горлівки - відносно невеликого міста в Донецькій області. Примітно, що кращі результати горлівські школи показали з історії України та англійської мови.
У рейтингу представлені практично всі регіони України, великі й маленькі міста. На жаль, у списку кращих шкіл практично немає навчальних закладів півдня країни: у топ-50 потрапили лише одна школа з Білгород-Дністровського і одна з Миколаєва.
А навчальні заклади Криму зовсім не увійшли до рейтингу. Такі результати обумовлені в першу чергу неконкурентоспроможними результатами випускників регіону за підсумками тестування з української мови.
Майже з 20 000 українських шкіл у рейтинг потрапили лише 50. Перш за все редакція робила ставку на якість освіти старшокласників, а критерієм, визначила відсоток учнів кожної окремо взятої школи, які набрали високі бали на тестуванні.
Довідково:
Вихідними даними для розрахунку рейтингу стали результати ЗНО-2011 Українського центру оцінювання якості освіти.
Для розрахунку «Фокус» використовував сумарну частку учнів кожної школи, які здали той чи інший предмет на найвищі оцінки - від 190,5 до 200 балів за шкалою зовнішнього оцінювання, що в більш звичній для батьків системі оцінювання дорівнює «5» або «5+»
При цьому з розрахунку були виключені результати шкіл, в яких окремий предмет здавали менше п'яти учнів.
На підставі результатів тестування по кожному з ключових предметів - української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії та англійської мови «Фокус» привласнював школам бали від 50 до 1.
Вищий бал - 50 отримала школа з найбільшою часткою учнів, які здали вісім предметів на 190,5-200 балів. Потім бали для однієї і тієї ж школи підсумовувалися.
У разі збігу підсумкових балів вище місце займає школа, яка заробила бали за більшу кількість дисциплін.
Дані по результатам німецької, французької, іспанської та російської мов не враховувалися, оскільки вибірка шкіл з цих предметів недостатня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 28 Квітня 2012 16:46
Чому нема у списку 4 гімназії, яка є найдорожча з поборів?
простолюдин Показати IP 28 Квітня 2012 16:53
У рейтингу поборів на благо Недужка В.Д. НВК№9 займає перше місце в Україні!!!УРА!!!
Лучанка Показати IP 28 Квітня 2012 20:04
Потрапили до ТОП-50 і три навчальних заклади з Волині. Зокрема луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука посіла 21-ше місце, а Волинський ліцей-інтернат – 26-те. А на 49-й сходинці опинилася Ковельська міська гімназія. Слабо, не вірю і не повірю,що Маяки слабші за 21 гімназію!!!
студент Показати IP 28 Квітня 2012 21:59
лучанка, несеш нісенітницю. 10 років провчився в 4, ніколи нічого лишнього не платив..зараз в КНТЕУ на бюджеті і все це завдяки якісно отриманій шкільній освіті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus