USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розповіли, як дієво лобіювати інтереси громади. ФОТО

14 Вересня 2013 14:17
Щоб громадська ініціатива виявилась результативною – проблема має стосуватися всієї громади. Про це під час семінару для громадських діячів «Стратегія лобіювання та представництва інтересів громади», який відбувся у Луцьку, розповів голова ради Житомирського обласного центру молодіжних ініціатив Андрій Карташов.

«Українське законодавство дозволяє багато методів лобіювання інтересів громади. Це кампанії адвокасі, громадські слухання, місцеві ініціативи, круглі столи. Сьогодні ми будемо вчитися, як збирати кошти, залучати волонтерів, працювати з місцевою владою», - розповідає громадський діяч.

Насправді, зазначає Карташов, якщо питання стосується усіх – проблем із залученням волонтерів, пожертв та інших ресурсів не виникає. Про це свідчать і результати роботи Центру.

«У 90% випадків ми проблеми вирішуємо. До прикладу, у Житомирі організували проект щодо освітлення міста, згодом була кампанія «Я люблю Житомир», яка стосувалася сортування сміття. І ці питання ми вирішили. На нас навіть у інших містах посилаються», - каже керівник центру молодіжних ініціатив.

Це не перший досвід співпраці житомирян з волинськими громадськими організаціями. Спільні проекти відбуваються уже близько 15 років.

На цей семінар приїхали громадські діячі з Горохівського, Турійського районів та Нововолинська. Організатори розповіли, що заняття відбудеться у тренінговій формі: волиняни вчитимуться вирішувати свої місцеві проблеми. Крім того, згідно з результатами занять, згодом будуть спільні акції у цих районах області.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Александр Показати IP 15 Вересня 2013 11:53
Надо же, целых 15 лет заниматься совместной х..ней)) Будет, что детям рассказать)). Вот где моральнее зарабатывать, девушке на панели или здоровому мужику в таком "центре"?
Перт до Александр Показати IP 1 Жовтня 2013 22:49
Всегда найдется кто-то, кому не нравится то, что ты делаешь. Это нормально. Всем подряд нравятся только котята.
Павел Показати IP 26 Вересня 2013 23:21
"Надо же, целых 15 лет заниматься совместной х..ней)) Будет, что детям рассказать)). Вот где моральнее зарабатывать, девушке на панели или здоровому мужику в таком "центре"?" написав мужик,який сидить в неті і чеше сутками яйця,ніфіга не роблячи)
Анастасія Показати IP 1 Жовтня 2013 18:58
Цікаво,Олександре,що Ви корисного зробили за своє життя не для задоволення своїх потреб?Я вважаю,що наше суспільство лише й розвивається завдяки діяльності громадських організацій,які дбають не лише про себе,а й про іншіх: про хворих дітей,про людей з обмеженими фізичними можливостями,навіть про те,щоб ми мали куди викинути сміття.А Ви,Олександра,замість того,щоб говорити відверто нікчемечі речі достойних людей, зробіть ДОБРО комусь.Тоді і з Вас. вийде людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus