USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У світі з’явилася мода на «непрогуглюваність»

13 Червня 2013 18:49
Що робити для того, аби не бути знайденим в Google, з’ясовували ЗМІ.

Сьогодні бути «непрогуглюваним» - це модно, зазначає видання The Guardian, - пише Корреспондент.net.

Газета присвятила матеріал міркуванню над думкою креативного директора модного дому Celine Фібі Файло. «Справжня ознака елегантності - це коли тебе немає в Google. Як би мені хотілося бути такою людиною», - заявила вона в бесіді з Evening Standard.

Для того, щоб прагнення Файло реалізувалося, видання радить їй змінити ім'я на те, яке б точно зникло з пошукових систем. Як приклад видання наводить ім'я сучасної відомої письменниці Ем Хомс, яке по-англійськи пишеться як Am Homes і зазвичай відразу не виявляється Google, оскільки першими спливають різні агентства нерухомості (за словом home - будинок). Інший приклад - назва американського гурту «!!!» або схожі назви, що складаються лише зі знаків пунктуації або інших символів.

Газета також пропонує гарантувати собі анонімність за допомогою комп'ютерної програми PGP, яка дає можливість шифрувати дані. Крім того, варто уникати спілкування в мережі на делікатні теми і публікації компрометуючої інформації, навіть в особистих повідомленнях.

Є й інші способи залишитися «непрогуглюваним» - просто не виходити в мережу. Головні плюси ізоляції від мережі - це можливість залишати більше часу собі та своїй родині. Інтернет руйнує такі поняття, як відносини, сім'я та дружба, пише The Guardian.

Крім того, «непрогуглюваних» навряд чи зможуть виявити спецслужби. Подібне питання зараз особливо важливе на тлі скандалу із прослуховуванням у США.

Нагадаємо, що співробітник ЦРУ «злив» The Guardian та The Washington Post відомості про те, що ФБР та Агентство національної безпеки кілька років мають прямий доступ до серверів таких компаній, як Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple.

Проте, головне, що потрібно змінити тим, хто має намір стати «елегантними», за висловом Файло, - це ставлення навіть не до соцмереж, а до економіки, вважає видання. Людину, на думку газети, має обурювати розуміння того, що на ній наживаються IT-компанії.

«В обмін на персональну інформацію у Twitter або Instagram ви отримуєте більше фоловерів, а інтернет-компанії - більше грошей», - наголошує The Guardian.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus