USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ФБР змушує Google надавати інформацію про користувачів

1 Червня 2013 18:46
Корпорація Google програла судовий позов у справі листів-запитів ФБР, у яких Федеральне Бюро вимагало надати їм особисті дані користувачів.

Про це повідомили на порталі Habrahabr.ru.

Згідно з рішенням суду, Google має надавати доступ до особистої пошти, даних кредиток, звітів про фінансові операції, до архівів пошукових запитів, завантажених файлів тощо за вимогою ФБР.

Корпорація подала позов до апеляційного суду. Рішення приймуть протягом кількох місяців.

За період з 2003 по 2006 рік співробітники ФБР відправили більше 200 тисяч таких запитів, 97% з яких містили строгу вимогу про нерозголошення факту існування запиту взагалі. Тобто, співробітники Google не мали права розголошувати інформацію стосовного таких повідомлень.

До слова, згідно з чинним законодавством США, NSL (National Security Letters) дають право Федеральному Бюро Розслідувань вимагати від провайдерів та інтернет-компаній таку особисту інформацію про користувачів, як ім’я, адресу, тривалість перебування в мережі та користування деякими сервісами тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus