USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ОДА: або бронежилети, або на Схід ніхто не поїде

18 Липня 2014 09:43
Волинська облдержадміністрація повторно звернулася у Міністерство оборони України щодо закупівлі засобів бронезахисту для особового складу 1-го батальйону територіальної оборони. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.

Як стало відомо, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт повторно звернувся до Міністра оборони України Валерія Гелетея у зв’язку з відсутністю дієвого реагування Міноборони на ситуацію, яка склалась із забезпеченням засобами бронезахисту волинян – військовослужбовців військової частини В 0116 (1-й батальйон територіальної оборони).

«На 16 липня у цій військовій частині забезпеченість бронежилетами становить близько 8%, і усі закуплені за власні кошти», - йдеться у листі голови облдержадміністрації.

Звернення Григорія Пустовіта до Валерія Гелетея викликано підвищенням рівня громадсько-політичного напруження серед населення краю та членів сімей військовослужбовців, причинами якого є: інформація про близьку відправку батальйону у східні області; майже двохмісячне очікування вирішення питань реалізації виділених Волинською облрадою 1 мільйон гривень для закупівлі бронежилетів, адже законодавцем не змінена тендерна процедура, що стосується державних закупівель; відсутність власних конкретних кроків зі сторони Міноборони зі здійснення забезпечення зазначеного батальйону бронежилетами, адже давно відомо, що підприємство ТЕМП-3000 малопотужне, але альтернативи цьому підприємству на рівні держави не запропоновано.

Тож Григорій Пустовіт вимагає на виділені облрадою кошти, а також на кошти Міноборони, закупити бронежилети і шоломи необхідного ступеня захисту та передати їх безпосередньо у підрозділи 1-го батальйону територіальної оборони.

У разі незабезпечення особового складу засобами бронезахисту, облдержадміністрація вважає недоцільним спрямування особового складу 1-го батальйону територіальної оборони в зону проведення антитерористичної операції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Липня 2014 12:34
Ведать проценты имеет от продаж!
Володимир Показати IP 18 Липня 2014 13:32
Скільки процентів з своєї вимріяної зарплати віддав Пустовіт чи може свого синочка послав воювати за Україну? Одна говорильня...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus