USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У червні Міноборони передало до ЗСУ близько 100 тисяч бронежилетів: яка ситуація з шоломами та формою

30 Червня 2022 19:02
Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник повідомив, що у червні Міністерство оборони передало до ЗСУ близько 100 тисяч бронежилетів. З його слів, сьогодні на складах Сил логістики накопичено засобів бронезахисту приблизно на шість бригад.

Про це речник Міноборони розповів під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, передає ТСН.

«Міноборони сьогодні працює у форматі 24/7, аби також забезпечити Збройні Сили України усім необхідним для ведення результативних бойових дій. Це і сучасна зброя, і військова техніка, медицина, харчування, засоби індивідуального захисту і багато іншого», – наголосив Мотузяник.

Речник Міноборони зазначив, що лише за тиждень до ЗСУ надійшло 22 тисячі бронежилетів. Далі очікується ще 17 тисяч бронежилетів.

«За період з 23 по 29 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ надійшло 22 тисячі бронежилетів, понад 12 тисяч кевларових шоломів, більше 21 тисячі пар взуття та майже 30 тисяч комплектів військової форми. Невдовзі за укладеними договорами очікується надходження до Збройних сил ще 17 тисяч бронежилетів та 7 тисяч шоломів», – зазначив Мотузяник.

Речник МОУ наголосив, що досягнуто стабільне ритмічне постачання, яке дозволяє формувати запас міцності, попри усі спроби ворога зруйнувати цей процес. Міністерство оборони законтрактувало великий обсяг товарів для армії, тому деякі українські виробники завантажені замовленнями аж до кінця року. Мотузяник каже, що зараз акцент робиться на дотриманні термінів постачання та організацію доставки.

Нагадаємо, на Волині фірма, пов’язана із ексзаступником голови Волинської ОДА Андрієм Ярмольським, поставила в область сотні бронежилетів, які, як виявилось при відстрілі, не захищають від потрапляння куль калібрів 5.45 та 7.62. Покупку шоломів та бронежилетів саме в цієї фірми особисто лобіював Ярмольський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus