USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинська трагедія: митрополит Михаїл вибачався за всіх. ФОТО

6 Липня 2013 17:33
Пам’ять жертв Волинської трагедії 1943-ого року вшанували українці та поляки під час екуменічного служіння у селі Павлівка (раніше – Порицьк) Волинської області 6-ого липня.

Нагадаємо, нещодавно духовенство Волині взяло участь у міжнародній науковій конференції «Волинська трагедія. Історія. Пам’ять. Факти. Напередодні 70-ї річниці».

Спільна молитва та покладання квітів відбулися біля пам’ятника полякам, які загинули, та поряд каплички на честь українського вояки.

Крім того, громадську ініціативу підтримали представники різних церковних конфесій України та Польщі, зокрема митрополит Луцький і Волинський Михаїл, професор Українського католицького університету Ярослав Грицак, член Головної Ради Об’єднання Українців у Польщі Мірослав Чех, редактор «Газети виборчої» Адам Міхнік, депутат Європарламенту Павло Коваль, ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан тощо.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зазначив, що не варто спиратися на віру чи національність, коли мова йде про пролиту кров.

«Від небуття до небуття кличе Бог людину. Людина приходить у цей світ, коли Бог дає благословення. Ростіть і множтеся! Наповнюйте!
Але гріх, який через одну людину ввійшов у цей світ, підштовхує робити погані вчинки. Вчинки, які спотворюють боже створіння. Все, що ми робимо по відношенню до ближнього, робимо й по відношенню до Бога. Нема виправдання тим, хто вчинив людиновбивство. Нехай заповідь любові до Бога надихатиме нас прощати. І ми сьогодні просимо прощення за всіх», - висловився митрополит.



























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
sichovyk Показати IP 6 Липня 2013 19:08
Спільна молитва, взаємне вибачення і прощення приведуть наші народи до миру, взаємної поваги і добросусідства. Живімо, трудімося разом, бо наші народи багато натерпілися в історії і пам"ятаймо минуле, щоб ніхто не маніпулював розумом нашим.
Анатолий Краснов до sichovyk Показати IP 6 Липня 2013 19:36
Смотри-ка, а пацифизм среди народов нынче в моде.. Хм.. А с чего бы это вдруг? Поляки никогда не любили нас, как украинцев. А сейчас тем более не любят. Не готовы эти два народы (украинцы и поляки) к примерению потому, что не созрели для этого внетренее.
Альфред до sichovyk Показати IP 6 Грудня 2013 22:07
Вдалі фотографії! Хм..
сусід Показати IP 6 Липня 2013 20:43
Отець Михаїл, за попа Івана Семенюка принеси вибачення , кинув жінку, пішов до коханки, пив, гуляв по ночах, поки та не зрозуміла, отець - гультяй, вигнала, повернувся до дружини, там сусідам життя не було, поїхав в Ківерці , а там..... ліс поруч, соловейки співають, прислужниці молоденькі - рай для отця. Як таких пройдисвітів земля носить, а він - щей Отець.
Мурка до сусід Показати IP 6 Липня 2013 21:03
Правильно, розказуйте, народ має знати "своїх героїв". Подивіться на цих вгодованих панів - і думка в голову не прийде, що вони регулярно дотримуються посту. Тепер - "релігія" стало синонімом "бізнес". Звичайна людина "за просто так" священиком не стане.
Бивалий до сусід Показати IP 7 Липня 2013 01:07
Кожен буде відповідати за себе!до речі Михаїл є в єпископському сані, а тому Владика Михаїл, а не "отець"
Aleks Показати IP 6 Липня 2013 21:03
ЗАЯВЛЕНИЕ Антифашистского комитета Украины Рассмотрение польским Сеймом вопроса о признании ОУН-УПА преступными организациями имеет большое международное значение. Давно пора признать преступными действия вооружённых формирований ОУН-УПА после того как Волынский краевой провод ОУН(б) принял решение об изгнании с Волыни местных поляков. Жертвами нападений стали десятки тысяч мужчин, женщин и детей. Своего пика трагические события достигли 11 июля 1943 года, когда одновременно было атаковано более 150 польских населённых пунктов. В течение 1943 года на территории Волыни было создано до 100 польских баз самообороны, большая часть из которых была уничтожена отрядами УПА. Уцелели лишь крупные, имевшие хорошую материальную поддержку со стороны Армии Крайовой и пользовавшиеся помощью советских партизан. В Польше ОУН и УПА давно признаны преступными организациями, о чем свидетельствует множество решений судов, которые никем не отменялись. В современной Украине ряд депутатов ВО «Свобода» внедряют программу бандеризации, провозглашают нацистские лозунги, призывают чтить память тех, кто сотрудничал с немецкими нацистами и боролся с Красной Армией. Доходит до объявления новой Колиивщины. Поэтому признание деятельности ОУН-УПА преступной имеет большое международное значение. И мы надеемся, что вслед на польским Сеймом аналогичное решение примет и Верховна Рада Украины.
Штефан, Луцьк до Aleks Показати IP 6 Липня 2013 23:34
Оце ж ці "Алєкси" і спровокували українсько - польську різанину, перебуваючи у червоних партизанах. Добрих учителів мали із НКВД. А тепер ллють крокодилячі сльози на кістяках закатованих ними українців та поляків, сволота комуністична. Ще відригнеться...
волинянин Показати IP 6 Липня 2013 21:21
Яке ж ГАВНО ці Регіонали і комунсти це як треба ненавидити Україну
волинянка Показати IP 6 Липня 2013 23:58
Цілком згідна із волинянином. Ці антиукраїнські мужі не хочуть визнати штучно створений комуністичною системою голодомор в Україні геноцидом проти українського народу! Вони "уклінно" просять польський сейм офіційно прийняти ухвалу про геноцид щодо поляків. Не вкладається це все у голову! Так принижувати власний народ, власну країну, перекручувати незаперечні факти із власної правдивої історії!
волинянка Показати IP 7 Липня 2013 00:11
Щирий уклін історику-краєзнавцю, почесному громадянину Володимир-Волинського району Ярославу Царуку! Ви робите таку важливу справу, збираючи по краплинці правдиві факти про історичні події на Волин! Довгих Вам літ і сили духу! Низький уклін! Шкода, що нема серед нас Григорія Гуртового. А наші державні мужі нехай тішаться своєю розкішшю, бо нічого святого у них нема!
Михайло Показати IP 7 Липня 2013 03:03
Нащадки бандерівських сокирників стараються криваву вину своїх пращурів перекласти на інших
Олег до Михайло Показати IP 7 Липня 2013 11:49
Михайло зі сходу,ти спочатку хоч трохи вивчи історію,а потім суйся на цей сайт разом зі своїм подєльніком - "алексом"
Перехожий Показати IP 9 Вересня 2016 11:19
Хм... дивно. А два тижні тому він причисляв повставнців з УПА до лику святих, закликаючи поляків - боятись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus