USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ПТУ приймають в комунальну власність

15 Грудня 2016 12:58
Професійно-технічні навчальні заклади, розташовані в районах області, передадуть у комунальну власність.

Про це стало відомо під час засідання освітньої комісії 15 грудня.

Так, відповідно до позиції Кабміну профтехучилища мають бути передані в комунальну власність. Вони мають зберегти нинішні функції, реорганізовані у 2016-2018 роках, а майно має використовуватися для освітніх потреб.

Зі слів начальниці обласного управління освіти Людмили Плахотної, на 2017 рік держбюджет має надати для ПТУ Волині 49,1 мільйона гривень. Ще держбюджет профінансує 4 професії: верстатник широкого профілю, живописець, токар, верстатник деревообробних верстатів.

В проекті рішення облради йдеться про те, щоб прийняти у обласну власність Нововолинське вище професійне училище, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури», Торчинський професійний ліцей, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Камінь-Каширське вище професійне училище», Професійно-технічне училище № 5 м. Ковеля, Ковельський професійний ліцей, Любомльський професійний ліцей, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Луцьке вище професійне училище», Професійно-технічне училище № 11 м. Нововолинська, Луцький центр професійно-технічної освіти, Оваднівський професійний ліцей, Локачинська філія Оваднівського професійного ліцею, Професійно-технічне училище № 22 смт. Луків, Володимир-Волинське вище професійне училище, Колківське вище професійне училище, Старовижівський професійний ліцей, Професійно-технічне училище № 27 м. Берестечка, Маневицький професійний ліцей.

Проте представники юридичного відділу облради зауважують: закон про держбюджет 2016 року передбачає, що заклади ПТУ фінансуються з обласного бюджету, або ж з бюджету міст обласного значення, якщо ПТУ там розташовані. Якщо в обласну власність прийняти всі заклади, то може виникнути ситуація, коли міські ради відмовляться фінансувати ці заклади. Але Людмила Плахотна вважає, що якщо передати ПТУ містам, міські ради їх просто закриють.

Урешті, депутати вирішили прийняти в обласну комунальну власність ПТНЗ, які не розташовані в містах обласного значення. А ПТНЗ Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська не приймати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
колки Показати IP 15 Грудня 2016 13:39
і вигнати одразу звідти хабарницю Панасючку пр*ш*блену на всю головуі її гопника чоловіка!
луцьк Показати IP 15 Грудня 2016 18:54
а в дев'ятому училищі зробити і офіційно відкрити музей бездарних директорів і нижчих за рангом училищних керівників. Фундамент вже закладено: зроблено стелу "вони будували, грабували і знищували училище" з портретами дійових осіб.
на сайті батов г ф Показати IP 16 Грудня 2016 20:08
педікульозна пані люда - схаменіться бо лихо вам буде ... дедальніш на сайті батов г ф Ще один приклад коли "люди-гниди" не відповідають за злі дії (в чергове звільняють людину , фахівця Саварина , з "каменем на душі" покладеним вкотре падлинами максимчуком...) працівникам державним службовцям зрозуміло , що тут більш моральна ніж кримінальна відповідальність , з кожної навіть образливо посланої нах. гниди може появитись вошка - в даному випадку плахотної. А чому ж ми допускаєм безаконість ? Це все з наших кишень робиться, ми вас утримуєм податками . Чому ми такі дурні? Невже це не можна обрубати на стадії розвитку, де ви ті люди які повинні боротись за справедливість до людей ... совість начхальнички згубили ? Носитесь з замазаними по самі вуха батовими , максимчуками ... як дурень з ступою ... в такому віці поступати подібним чином - неадекватно .
заради справедливост Показати IP 17 Грудня 2016 11:20
Бідкання старшого майстра ЛВПУ: "такої ще бардєлі в училищі не було". - Прямо в точку! Беззаперечно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus