USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вздовж вулиці Лесі Українки зріжуть усі дерева. Лучани - проти

30 Червня 2016 15:00
Питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

Зокрема, під час розгляду питань порядку денного депутат Олександр Кравченко просив надати слово громадському активісту Ігорю Алєксєєву. Та зауважив, що став випадковим свідком подій на вулиці Лесі Українки, де з 12.00 сьогодні зрізають дерева. Депутат зауважив, що гілки падають майже на голови людей, а працівники підприємства, які виконують роботи, зневажливо ставляться до перехожих.

Ігор Алєксєєв розповів, що підтримує ідею реконструкції вулиці, але сьогодні, виходячи з будинку та сідаючи в авто, побачив, як падають дерева. На запитання до працівників про те, що вони роблять, ті відповіли «вирізаємо всі дерева на вулиці», начебто на основі рішення про реконструкцію. На місці події почали збиратися люди і ніхто не міг дати адекватну відповідь про те, що відбувається. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, прибувши на місце, пояснював, що згодом тут посадять нові гарні дерева. Втім, відповіді на те, яким чином реконструкція вулиці пов’язана з нищенням дерев, ніхто не дав. Усі посилалися лише на рішення міськради про реконструкцію вулиці. Натомість, як зауважує активіст, знищення дерев - це варварство.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що мешканці просто не ознайомились з проектом реконструкції. Він запевнив, що наприкінці робочого дня можна організувати зустріч з проектаном, який дасть детальні пояснення місцевим мешканцям. У підсумку, домовилися організувати таку зустріч завтра, 1 липня, о 18.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
123 Показати IP 30 Червня 2016 15:03
Зрізати старі дерева, щоб купити нові і отримати відкат.©Микола Романюк&Тарас Яковлев.
777 Показати IP 30 Червня 2016 15:24
містом керують деб*ли, як і країною(((
Світлана Показати IP 30 Червня 2016 15:27
Це натуральне варварство!Чому не спитали жителів громади Луцька????Чому тільки цієї вулиці?.Це центральна вулиця міста, по якій проходить і гуляють тисячі мешканців Луцька.Вже по вулиці Волі зрізали дерева.Тепер там осінню та зимою неможливо йти.Пилюка і протяг! Реконструкцію можливо зробити й без вирубки дерев.Чи знову є чиясь фінансова зацікавленність?Як набридло це!!!
Анонім до Світлана Показати IP 30 Червня 2016 16:56
Завтра буде відповідь мешканців.
Инквизитор Показати IP 30 Червня 2016 15:36
................ Перемен! Мы ждем перемен.
бе-е Показати IP 30 Червня 2016 15:39
якщо навіть і міняти старі дерева на нові то можливо це потрібно робити весною чи восени! Зразу відчувається що і зеленим господарством займається "професіонал" ! В тому Луцьку все не по -людськи!
Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 15:41
Ур*ди! Ці дерева були основною прикрасою і легенями вулиці! Немає куди літні кафе всунути? А те, що людям не буде куди сховатися від спеки про це хто-небудь подумав? Ті,хто проектував нову вулицю коли-небудь придивлялися до цих чудових дерев? Яка краса золотою осінню, або весною. Ні, потрібно все закатати в асфальт, ось тоді "краса" і, головне, все для людей...
Лучанин до Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 17:17
Попроавлю трішки - не в асфальт, а в плитку. Нове вуття, 2 дні, а носів на подошві вже немає, бо постійно обтираються об криво покладену плитку. І правоохоронних органів,нажаль, нема, щоб засудити цих ***. Ну що їм все реконструювати та реконструювати? Краще б поробили вулиці по яких ходити неможливо! Вже по всьому місту майже не залишилося зелених насаджень.
злий Показати IP 30 Червня 2016 15:42
От д*біли і варвари -зрізати дерева,щоб посадити нові. Знову іде розпил грошей. Ой не ті люди керують містом.
Иван Показати IP 30 Червня 2016 15:45
Если власти хотят показать, что реконструируют всю улицу, то................плиз....сделайте сначала до Кр.Вала дабы показать на деле правильность идеи реконструкции...........а потом и за другую часть улицы беритесь
пф Показати IP 30 Червня 2016 15:47
жах..нащо???? такі прекрасні дерева! красота була і тіньок..
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 15:53
Громаду навіть не повідомили про проет їхньої вулиці. А плювати на всіх вирубаємо а потім може засадимо а може ні.
Че Показати IP 30 Червня 2016 15:56
Вибрали полішуки деб*ла, насолоджуйтеся!
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 16:06
От яка цікава історія. Щоб вирізати дерева в Луцьку міськрада вимагає викуп, а коли з Набережної під мостом тракторами торували дорогу і знищували луг міськраді пох. Те що ці будівельники нищать луг роблячи з"їзд з Ковельської, ще людям видно, а під мостом тишком-нишком зробили колію і нікому до того діла немає..
Олег Показати IP 30 Червня 2016 16:12
скільки можна терпіти вибрики таких херовніків? камсамолєц з бандою вже не знають на чому деребанити?
Просто лучанин Показати IP 30 Червня 2016 16:17
Пр*дурки. Подивіться на інші міста, хоча б Вінницю - там все зелене, цвіте, повітря свіже, але нє... Нам ж треба захє&&чити все асвальтом/бруківкою, понах₴#рювати на кожном кроці дизельних машин, барів, мусорок.....Вуаля Європа!
Петро Показати IP 30 Червня 2016 16:22
ну з Романюком зрозумiло- нi стиду, нi совiстi нiколи не було. ну а от Яковлев??? нормальний же чоловiк, чому втрачае обличчя пiд ногами нинiшнього мера?.....
Олександр Показати IP 30 Червня 2016 16:33
По піаритися на чужих помилках може кожен. Згоден з тим, що існує нагальна проблема (до речі в кожному місті) зміни підходу (психології) до зеленого насадження, принципово досить радянських грабів та тополь. Але дійсно в нас все робиться через один інтерфейс "...опа", оскільки для заміни зелених насаджень необхідно здійснити заміну тротуарного покриття або бруківки, покрайній мірі мені особисто невідомо технології висадження нових дерев в коріневу систему старих.
Лучанка до Олександр Показати IP 30 Червня 2016 20:20
Ви вже і дерева до совків прирівнюєте? Це вже хвороба. Мені, напрклад, все рівн хто висаджував ці дерева. головне, що вони були гарні! Вони були корисні. Мені плювати в даному випадку на Європу, котрій вже як іконі деякі поклони б'ють. Чому я повинна як мавпа робити все як у Європі? Може скоро люде будемо теж вирізувати якщо під євростандарти не підходят...Але чому будемо? Вже...
Олександр до Лучанки до Лучанка Показати IP 1 Липня 2016 09:52
Не личить жінці порівнювати себе з приматами і плюватися. Я не винен в тому, що Ви не вмієте читати і думати. До речі причому тут Європа, чи можливо Вас у школі навчали, що три крапки - це три букви??? А взагалі по кількості Ваших коментарів до кожного дописувача скрадається вреження, що Ви "троль"!!!
11 Показати IP 30 Червня 2016 16:44
а хтось знає що таке техніка безпеки..чи коли буря строщить пів дерева яке комусь знесе пів квартири чи на перехожого.....тоді умники будете казати що знов влада не догледіла
Анонім до 11 Показати IP 30 Червня 2016 18:57
Це до техніки безпеки ніякого відношення немає. Подивіться на Європу - там скрізь усе зелене!!! А у нас - варварство.
Лучанка до 11 Показати IP 30 Червня 2016 19:02
слухай ти, закрийся в хаті без світла тоді теж....,бо як блискавчка влучить....,давайте ліхтарі всі позабираємо,неуки!нема вже що вигадати!не місто, а жах суцільний!парк знищений,центру нема, сміття скрізь,одні голі будинки вилазять,як колись гриби після дощу, одні аптеки,банки і дешеві кабаки для дешевих людей....з айфонами!с-ки це триватиме?????
Думка Показати IP 30 Червня 2016 16:55
ф*г його знає чи час міняти зараз в країні дерева? чи може є які інші проблеми? воїни, сімї загиблих, інваліди, тяжкохворі мешканці міста...хтось копійки потребує, а тут така розкіш. може хай би постояли ще той кризовий період, вроді і непогано виглядали.
Олесь Показати IP 30 Червня 2016 17:11
Така ж реакція була при реконструкції Волі. Зрізали липи, " кроновані" по "Луцьки"- віку 40-50 років. З страшенним супротиврм "активістів". Провели реконструкцію мощення. Замінили світильники.... Провели озеленення- на 10-15% білше дерев ніж до зносу...Посадили кулеподібні клени. І все стало на свої місця. Волі до в. Шопена, з новими деревами, і Волі "після Шопена"- дві різні вулиці. Мені перша подобається. Друга- ПОТРЕБУЄ РЕКОНСТРУКЦІЇ Тому по Лесі- галас недоречний. Хай ЗРОБЛЯТЬ першу ділянку- Від площі до в. Кривий Вал. Зроблять за проектом. А иам - гада критикувати. ( Або хвалити). Не заважайте!
Олесю до Олесь Показати IP 30 Червня 2016 19:04
А ще хочете Шопена заграбастати??? Дзюські!Тоді в країні війни не було і це робив Кривицький,який і Луцьк до ладу довів,а цей тільки нищить з вами на пару!
шеф Показати IP 30 Червня 2016 17:49
на всякий випадок підсказую. під корінням зрізаних дерев можливі комунікаціі.дуже обережно діставати пеньки. особисто я б ці дерева не чіпав.аварійності немає бо вітру східного чи західного на цій вулиці через щільність забудови сильного не буде.
JEEP Показати IP 30 Червня 2016 17:51
Вибачте, як цей муфлон мер вже задовбав, нехрє..чого не зробив путнього в місті, тільки реконтсрукції-откатструкції, будівництва в порушення всіх будівельних норм, відводи землі в парках і історичному місті........коли вже нажерешся з головним арХЄРтектором тими відкатами. Головний план міста не дають зробити, бо ще бабла хочеться нагорнути! Велике дякую осломисящим житєлям Луцька, за Миколку Банкомата!
Ауді до JEEP Показати IP 30 Червня 2016 19:06
100%! А всі такі возмущьонні,а не голосують,бо не хочу чи нема за кого,а бютетень раз і використали, і це молодь... Срам та стид!
Антон Показати IP 30 Червня 2016 19:16
ВАРВАРИ
Я Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 20:03
Ми тут росли , доглядали за цими деревами , бо школа поряд і будинки наші теж.. А хтось приїхав в Луцьк...і хоче все знищити! Яке право має? Чому так вигідно все пиляти ? намагалися знищити сквер біля Проміня та басейна , біля палацу урочистих подій . Потрібно громаді запитати і розпочати з міського голови. він в місті відповідає за ВСЕ, нехай не перекидає на архітекторів ...Це вже ТОЧКА КИПІННЯ
Житель Показати IP 30 Червня 2016 20:20
Люди добрі, скільки можна критикувати та кричати, те не так, це не так, не вміють, не знають. Та візьміть і зробіть хоть щось самі і скажіть, це я зробив. П'ятницьку гірку зробили - нормально, а всі кричали не так. На Крилова зробили вулицю і дерева різали, гарно вийшло кричали не так. То може давайте не будемо заважати, а дамо можливість зробити хоч кусочок вулиці, побачимо, а тоді якщо погано "порвем як тузік грілку". Тим більше що робиться в цьому році лише кусок від Театралки до Кривого Валу і якщо чесно то про ремонт Лесі Українки вже рік говорять і проект на всіх сайтах показували десь після паски. Я невірила, що почнуть бо про Волі вже четвертийрік воду в ступі товчуть, а тут почали. Тому рекомендую Романюку нікого не слухати, а робити. бо крикунів у нас багато, а робить нема кому.
Че Показати IP 30 Червня 2016 20:41
Луцьк стерпiв трiщини в будинку на Соборностi, Луцьк стерпiв "реконструкцiю" Променя i винищення дерев навколо, скоро Луцьк буде терпiти забудову заказника "Гнiдавське болото" Луцьк ти спиш? Терпiти не набридло?
Абвер Показати IP 30 Червня 2016 21:14
Ми зараз є свідками,як чорні безграмотні полішуки-калішуки, домінують над корінним лучанами, знущаються над нами. В який владний кабінет не знайди скрізь на тебе дивиться незадоволений полішучара-хабарник. Люди, які ще вчора жили в курних хатах хочуть наводити порядок. Чик-чирик!
Тьотка Показати IP 30 Червня 2016 22:15
А помнить хтось, як каштани лікували? Кажуть, самасшедші гроші пішли на вакцину. От і правда, каштани вилічили, дальше тре аварійні дерева позрізати, купити нові саджанці здорові. Во всьом має бути порядок. І підбріхувачам патичковим є про що сказати світові. Як за@@@@@@@ло все. Наган. Всім поможе наган. Або маузєр. Всім. Хто вирубує, пише про це і про це чита.
Інкогніто Показати IP 30 Червня 2016 23:13
Напевно не видно вивіски "злачних завєдєній" от і поріжуть, ще й бабла зрубають .
Ірина Показати IP 1 Липня 2016 00:32
Коли мер почне облаштовевати все за свій кошт, тоді й почне думати, а так для чого?? Це ж так вигідно... такі кошти
Волинянка Показати IP 1 Липня 2016 08:24
Ця вулиця ще має порівняно пристойний вигляд. Не на часі це зараз. Краще б за фонтан взялися, стоїть біля драмтеатру як більмо на оці.
Богдан Хмельницький Показати IP 1 Липня 2016 13:16
Не рухайте дерева своїми руками (до Романюка) вам ці дерева заважають? Ви їх садили? Тронете їх хоть пальцем хоть мізинцев доля візьме топор і руки повідрубує по самі локті. Усі хто зможе прийти на площу о 18 скажіть"Ні" вандалу! !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus