USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Здригалися стіни, гойдалися люстри»: у Луцьку трясло 9-поверхівку

4 Листопада 2016 13:14
Мешканці дев’ятиповерхового будинку №73а на вулиці Львівській учора прокинулися від жахливого трясіння будинку.

Люди не могли зрозуміти, що створює такі коливання.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини мешканка будинку Юлія, тряслися стіни, люстри, все, що знаходилося в квартирі.

«Що відбувається, люди зрозуміли лише коли вийшли на балкон – здригнулися від жаху: на рівні 5-го поверху стоїть машина, яку найняв московський батюшка, щоб викопати туалет з центральною каналізацією біля церкви, яку не так давно збудували на вулиці Львівській 73а. Сваї такі величезні, що висотою до 5-го поверху діставали», - розповідає жінка.

З її слів, нажахані неймовірною вібрацією мешканці будинку вийшли на вулицю, аби з’ясувати, що відбувається, і чи такі дії правомірні. Робочі, які здійснюють будівництво на території церкви, жодних документів людям не змогли показати, швиденько припинили свердлити й поїхали.

«Сверлили від будинку за метрів 4. Припинили роботу тільки тоді, коли мешканці будинків вийшли до них і вимагали пояснити, яке мають право це робити, і де документи про дозвіл. На вимогу людей робочі нічого не змогли показати, тому й скрутилися швидко», - розповідає пані Юлія.

Ще минулого року мешканці будинку №73а збирали підписи проти будівництва церкви УПЦ МП в дворі їхнього будинку, поруч із дитячим майданчиком. Однак, зі слів місцевих жителів, там зуміли швидко все організувати – уже за кілька місяців поміж багатоповерхівок, на місці старої хати, яку не забарилися зрівняти з землею після смерті її мешканки, «втулилася» московська церква. До слова, люди досі сумніваються у наявності відповідної дозвільної документації на будівництво на цій земельній ділянці церкви.

«Можливо, хтось нас почує та перевірить всі права та документи батюшки, який будує церкву», - кажуть стурбовані мешканці.

Люди неодноразово зверталися у міську раду – вимагають цю церкву знести.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв підтвердив, що скарги з приводу цієї церкви московського патріархату надходять ледь не з моменту її будівництва. Однак, переконує, у представників церкви є всі відповідні дозволи на будівництво. Перевірка від держбуду, що проводилася за скаргами лучан, жодних порушень проектної документації не виявила. Щодо шкідливого впливу на сусідні будинки – такого теж інспекцією не виявлено.

«Можливо, у процесі будівництва відбуваються якісь порушення, але з документами у них все в порядку», - каже чиновник.

Стосовно знесення церкви, тут міська рада не може нічого зробити.

«Знести церкву можна тільки рішенням суду», - говорить Ярослав Матвіїв.

А тим часом будівництво церкви у дворі поміж багатоповерхівок, попри спротив громадськості, триває. Сьогодні машина зі сваями – знову на місці, кажуть очевидці.

Фото та відео зроблені з 4-го поверху будинку №73а




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Санчез Показати IP 4 Листопада 2016 13:23
Церков як ларків....А МП гнати з України треба
громадяни до Санчез Показати IP 4 Листопада 2016 14:40
На якій підставі гнати? В нас свобода віросповідання. Проблема не у вірі а в освіченності і виховананні, культурі нашого населення....
луцьк рульний до громадяни Показати IP 4 Листопада 2016 18:31
На підставі того що нафіга стільки церков у Луцьку? В кожному дворі-по церкві! Нафіг воно тра? Кому треба-той собі церкву знайде! І в кожному житловому масиві воно не потрібно.Тим паче з московітськими попами які переховують кацапських диверсантів,зброю,не поважають український нарід та лижуть дупу гундяєву! Мешканцям зібрати підписи проти будівництва того сараю під вікнами і зареєструвати петицію на сайті міськради про заборону будівництва! Може з документами там і все впорядку-але як люди будуть проти то ніякого будівництва там не буде! Навіть до радикальніших методів-руйнування паркану,будівельної техніки і т.п. Буде сюжет на телебаченні по Україні-буде шкандаль у тихому омуті міськради.А вони того не хочуть. Так що людям треба діяти а не обурюватись на кухні! Зрештою,то земля громади ,а не попа прокацапленого.
Нейтральний Показати IP 4 Листопада 2016 13:28
Тобто якщо б сваї вбивав, навіть власною персоною, батюшка з КП, то проблем б не було, сказали що то Бог свариться за щось, а якщо інша єпархія, то підняли бучу. Священники не будують - будують наймані працівники і до них мають бути всі претензії. Це відносно бачення нормальної врівноваженої людини. Відносно валити чи не валити - власне мені вона не заважає як і всі інші, іноді навіть на них приємно подивитися, бо кожна з них є такий собі витвір мистецтва. Але останнім часом їх стільки розвелося (стосується абсолютно всіх єпархій), що вже і плюнути нема куди. З іншої сторони, якщо будує щось батюшка, то виходить що люди йдуть в церкву, а відповідно і валити її ніхто не в праві, спочатку свою зруйнуйте. А от заборону будувати нові з цього часу я б підтримав руками і ногами. Будівельників на килимок і різочкою!
Розум Показати IP 4 Листопада 2016 13:32
Якщо так будемо ставитися до Церкви, до речі не Московської , а Луцької по вул. Львівській, то буде трусити не машина, а Бог.
атеїст до Розум Показати IP 4 Листопада 2016 14:11
узбагойся! нема його, це все видумки для тримання людей в покірності, ніхто тебе трусити не буде!
Луцьк Показати IP 4 Листопада 2016 13:45
Розбудили якогось ледаря, який в день спить. На відео видно, що роботи виконуються в день. Що за нарід? І головне, що Бога не бояться і його кари. Коли ми прозріємо і по розумнішаємо?
атеїст до Луцьк Показати IP 4 Листопада 2016 14:14
нема ніяких богів і ніякої кари! це все бізнес для видоювання грошей з людей! і не мають ті попи права будувати свою богодєльню під самим будинком!
Лучанка Показати IP 4 Листопада 2016 13:51
Велика кількість церковних будівель говорить про те, що ми хороші зодчі, але ніяк не християни...
АС Показати IP 4 Листопада 2016 13:52
Зруйнували самі собі душі і моральні цінності, ще залишилось зруйнувати Храми. Таке враження, що це просто сатаністи .
Активіст Показати IP 4 Листопада 2016 13:54
Кінець світу на на вулиці Львівській 73а. Армагедон.
Людина Показати IP 4 Листопада 2016 14:36
Причина не в патріархаті,а втому, що робиться в країні. Якщо всі будуть мовчати,бо комусь так комфортно,то де патріотизм і людяність. Мені особисто хочеться щоб був порядок, щоб люди за це боролися,а не байдикувати на диванні перед телевізором і розповідати,що і так добре чи всеодно,,,
Клава Показати IP 4 Листопада 2016 14:36
Ні х....ра 70 років терпіли - то пару днів потерплять ...
? Показати IP 4 Листопада 2016 14:55
Скільки не будували церков-мовчали,а тут заголосили,комусь церква дорогу перейшла,землю бід 9етажку перебила...
Анонім до ? Показати IP 4 Листопада 2016 15:27
не мовчали, просто з їх боку все законно, а на людей попам плювати
Лія Показати IP 4 Листопада 2016 15:02
Та мешканці будинку по Львівській 73 а, звернули б увагу на прилеглу територію до будинку, стан дороги, розпиванням спиртних напоїв малолітніми дітьми поблизу будинку та про це б розповідали журналістам.
Жжжаааххх Показати IP 4 Листопада 2016 17:25
останнім часом Лучани такі нажахані, то їх жжахають пожежні машини в центрі, то будівельна техніка, що копає туалет, подивіться в платіжки за комуналку і всі попередні жааахи пройдуть, страшні не російські чи московські волі а українські гри до, так сказав один чоловік в минулому, Андрієм здається звали
Додам Показати IP 4 Листопада 2016 17:29
НЕ волі а воші не гри а гниди, автозаміна переправляє
Анонім Показати IP 4 Листопада 2016 21:01
Навіщо акцентувати увагу на патріархаті? ВН, коли ви вже станете справді незалежними журналістами? Батюшка, який же він "московський"? Навіщо "дражнити гусей"? Хоча, ви ж це навмисно і робите. Неупередженість має бути першою чеснотою журналіста. Але вам це не притаманне. Коли йдеться про УПЦ МП, вже наперед відомо, що ви напишете.
Василина Показати IP 4 Листопада 2016 22:14
Коли там, де зараз збудована церква водились "динозаври", то все було гаразд, а тепер коли кожної неділі дзвонять дзвони і до храму йдуть люди,то це капець. Схаменіться люди добрі, ліпше та панянка, що ото фільмувала з балкону звернула увагу наших файних журналістів на проблеми хворих діток, яким нікому допомогти, а нашій владі начхати.
Анонім до Василина Показати IP 18 Листопада 2016 14:36
От би гроші, що на будівництво храму, та на лікування хворих діток, чи на підтримку поліклініки в якомусь віддаленому селі ... але то діла мирські - не високодуховні
Анонім Показати IP 5 Листопада 2016 07:38
Ця так звана панянка,дуже добре звертає увагу і на інші речі,і досить добре знає проблему з дітками,приймаючи участь у благодійності та виступає спонсором, не одноразово. Незнаючи людей, не судіть,і судимі самі не будете...
12-34 Показати IP 5 Листопада 2016 08:55
В цьому селі хто би що не будував, стадо все одно розмекається!
оля Показати IP 6 Листопада 2016 12:11
Щось гаражів тут не позносили? Зовсім вони не естетично стоять!!!
Лучанка Показати IP 13 Листопада 2016 20:17
Ганьба автору цієї статті пишуть нісенітниці. не розібравшись у ситуації. Замовлена стаття пані ... Коли на цьому місці був смітник та збиралась пянь. наркомани люди справляли свою нужду нікому до цього не було діла. А коли місце облагородили побудували Божий Храм це стало декільком людям заважати краще прийдіть в неділю та подивіться яка кількість людей приходить в Храм та молиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus