USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Життя – заради громади. Лучани попрощалися з Миколою Романюком

5 Лютого 2017 16:26
Квіти, оплески та сльози: тисячі лучан зібралися, аби попрощатися з великим трудівником, мером міста, який завжди з розумінням реагував на потреби містян, Миколою Романюком.

Прощання з Луцьким міським головою Миколою Романюком відбулося 5 лютого у Луцьку.

Віддати останню шану передчасно померлому меру міста прийшли представники обласної та міської влади, депутати та пересічні лучани. Говорили теплі слова вдячності та пригадували світлі спогади про Миколу Романюка ті, з ким йому доводилося навчатися, працювати та ті, хто звертався до мера у скрутну хвилину, завжди знаходячи підтримку та розуміння.

Боєць батальйону «Айдар» Олександр Шульган розповів, що з міським головою завжди знаходили взаєморозуміння, до усіх питань та проблем він ставився по-людськи. Якби не місцева влада, зізнається учасник АТО, він не знає, у що одягалися б та що їли бійці. Минулого року міський голова вручав Олександру Шульгану медаль у Палаці культури. Зі слів військового, Микола Романюк заслужив повагу як людина та керівник, який був небайдужим до проблем інших.
Однокласниця Миколи Романюка пані Лариса розповіла, що не стало доброго товариша, вірного друга, розумної та мудрої людини.

«Він був гордістю нашої школи, нашого випуску, ми всі ним пишаємося та сумуємо. Скорбить увесь наш клас. У нас повинна була відбутися зустріч випускників Боремельської середньої школи у цю суботу і тепер ми відмінили зустріч. Коля завжди відвідував такі зустрічі і допомагав односельчанам», - розповіла однокласниця.
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що усі в скорботі, тому що стоять біля тіла повноцінної, повної життя людини, чоловіка в розквіті сил, досвіду життя, мудрості, стійкості, який мав багато планів. Він нагадав, що під час похорону загиблих бійців у храмі міський голова завжди запитував його про те, як гідно провести в останню путь Героїв, підтримати їхні родини.

Мер завжди дбав про належне поховання тих, хто віддав життя за батьківщину. Підтвердженням цього стала Алея слави на цвинтарі в Гаразджі.

Митрополит наголосив, що покійний дбав не лише про своє місто, а й про тих хто живе на сході країни. З його ініціативи місто Волноваха стала побратимом Луцька для того, щоб не було війни, протистоянь. Працюючи для міста, єдиними кого він обділяв часом, були члени родини – до пізньої ночі він затримувався на роботі. Михаїл зауважив, що мер жив життям міста та всієї держави.
Також він зауважив, що обираючи на виборах мера, люди часто очікують миттєвих результатів роботи, великих справ, часто буваючи невдячними, думаючи, що все повинно змінитися за один день.

«Керівника починають критикувати, не давши навіть потрудитися, забуваючи, що звинувачувати легко, а працювати – важко», - відзначив митрополит.

Він закликав усіх подякувати міському голові за добро, яке той зробив для міста, бодай в цей останній день. Заклик тисячі присутніх на прощанні лучан зустріли оплесками.

Михаїл закликав подякувати меру за дороги, дитсадки, стійкість під час Революції Гідності, коли державні установи у Луцьку залишилися цілими, на відміну від багатьох інших міст. Митрополит зауважив, що Микола Романюк мав неоднозначну біографію – від першого секретаря обкому комсомолу до глибоко віруючої людини, яка має велику любов до рідної землі та людей.

«Велику людину ми проводжаємо. Сенсом його життя було благо громади», - наголосив Михаїл, закликавши оцінити старання міського голови, розуміючи, що результат цих старань може прийти через якийсь час. Він зазначив, що покійний намагався зробити місто європейським, найкращим, щоб з Луцька не виїжджали, а навпаки поверталися. Митрополит зазначив, що потрібно покаятися перед родиною Миколи Романюка за те, що лучани своїми клопотами забирали час у рідних.

Після двогодинного велелюдного прощання з міським головою в будівлі облмуздрамтеатру труну із тілом покійного відвезли у рідне село Золочівка, що на Рівненщині, де він буде похований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 5 Лютого 2017 16:47
Не буде більше такого мера.це дуже страшно.шкода.сумно.така велика кількість людей які прийшли його вшанувати говорить тільки про те що він був дійсно достойним.хто б що не говорив.скільки бруду було вилито..він знав про хворобу.шкода...
солдат Показати IP 5 Лютого 2017 16:57
царство небесне миколі ярославовичу
Лучанка Показати IP 5 Лютого 2017 16:58
Нехай спочиває з Богом. Вічна пам'ять.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2017 17:52
Дуже шкода!Спочивайте з Богом!
лучанин Показати IP 5 Лютого 2017 20:12
дуже шкода! царство небесне! вічна пам"ять!
Алік Показати IP 5 Лютого 2017 20:25
коментар було видалено
ВАся Показати IP 5 Лютого 2017 20:54
Вічна пім"ять. Приклад людини для усіх. Якби таких було побільше як Микола Ярославович Романюк. Але де ж він підхопив хворобу таку? Дуже шкода хорошого чоловіка. Нехай земля буде пухом.
Федір Показати IP 5 Лютого 2017 21:01
Найбільше шкода маму Миколи Романюка, Горе і біда ховати дітей. Тримайтесь!! Нехай земля буде пухом. Дуже жаль таку Людину
Serg Показати IP 5 Лютого 2017 21:58
Пом'яни, Господи, раба твого Миколу і всіх нас, рабів твоїх, коли прийдеш у Царство Твоє.
небайдужа Показати IP 5 Лютого 2017 22:29
А садовий що може й за сміття домовиться-скине у нас а?
Ахванасій Показати IP 5 Лютого 2017 22:30
Ти, Serg,рахуєш себе рабом?
Serg до Ахванасій Показати IP 5 Лютого 2017 23:33
Без сумніву. Але є рабом невірним і невдячним. Вірю, що з милості Божої прийде пізнання істини для спасіння і життя вічного. Надіюся, що за Волею Творця, усі ми зустрінемося у Царстві Небеснім і там повіки перебуватимемо.
Лучани Показати IP 5 Лютого 2017 22:54
Якби хотілося сказати багато хорошого шанованому Миколі Ярославовичу. Але так передчасно пішов від нас. Так хотілося щоб ще такі люди жили довго але на все Божа воля. Спочивайте спокійно. Нехай земля буде пухом. Дуже шанована людина нікого не образила, дуже порядний був незважаючи на свій статус. Дуже великий поклін матері яка виховала такого сина, якого як він казав вчила робити добро людям. Тримайтесь сім"я. Дуже шкода.
замполіт Кобилинськи Показати IP 5 Лютого 2017 23:35
А чому хоронять з військовими почестями ,він навіть срочну не служив
В'ячеслав до замполіт Кобилинськи Показати IP 6 Лютого 2017 09:37
Бо він діючий представник влади
Дмитро до замполіт Кобилинськи Показати IP 6 Лютого 2017 10:38
Державний службовець високого рангу - поховання проводиться з почестями, караулом, пострілами в повітря та звучанням Державного гімну України
а Показати IP 6 Лютого 2017 10:22
а яка хвороба була у його??
Лана Показати IP 6 Лютого 2017 11:32
Він був афганцем
Вчителька Показати IP 6 Лютого 2017 12:08
На дебільні запитання -відповіді нема.
Вітя Показати IP 6 Лютого 2017 12:29
А брат у Романюка ще один залишився живим? Щось про нього ні слова. А мати одна , шкода Миколу Ярославовича що так рано залишив усіх і сім"ю
Коля Показати IP 6 Лютого 2017 13:41
Ну чому приховувти хворобу, ми ж усі люди. Треба розказувати щоб застерегти інших від таких недугів. Де таке зараження передається чи так виникае? Співчуваю. Тільки хороші відгуки про Миколу Ярославовича, дуже був співчутливий, але всім не догодиж як завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus