USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Звільнену працівницю волинської поліції поновили на посаді

28 Січня 2016 10:18
В Іваничівському відділку міліції, аби досягнути окресленого «зверху» скорочення штату, вирішили звільнити жінок, які перебувають у декретних чи передпологових відпустках. Настрахати та досягти свого керівництву відділку у більшості випадків вдалося. Однак були і ті, хто на «компроміси» не пішли, а відстояли свої законні права у суді, - інформує БУГ.

Юлія Сватко з 2014-го року перебуває у декретній відпустці. Синові – лише рік та 4 місяці. До виходу на роботу залишається не малий термін. У відпустку по догляду за дитиною виходила з Іваничівського відділення міліції, з посади інспектора слідчого відділення.

Із початком реорганізації міліції у поліцію, молоду маму, разом із іншими коліжанками, які також перебували у декреті, або ж у передпологовій відпустці, викликав начальник відділення. Під час розмови при всьому особовому складі на зібранні він повідомив жінкам, що всі вони мусять перервати законні відпустки, вийти на роботу та перевестися із міліції у новостворену поліцію, - пише видання.

В іншому випадку, працівниці будуть звільнені зі своїх посад.

Керівники відділення, з їхніх слів, посилались винятково на Закон України «Про національну поліцію». Кодекс законів «Про працю» та інші нормативні акти України тодішніх міліціянтів не цікавили.

Згідно із Кодексом законів «Про працю» звільнити працівницю, яка перебуває у декреті, можна лише у випадку повної ліквідації підприємства. І то – попередивши про це за 2 місяці та забезпечивши людину рівноцінним робочим місцем.

І хоча Міністерство внутрішніх справ презентує форматування міліцейської структури як ліквідацію, однак, є фактори, що вказують радше на реорганізацію структури. Зокрема, приміщення у поліції залишилися ті ж, що були і у міліції. Майно – так само залишилося від колишньої структури.

Пані Юлія, хоч і панікувала з приводу можливої втрати роботи, однак послухала чоловіка – місцевого активіста Тараса Сватка – та не написала рапорту на звільнення з міліції.

Однак, через певний час Юлію Сватко таки звільнили. У наказі про звільнення причиною була вказана не ліквідація структури, а скорочення посади, яку займала жінка. Не ледачий чоловік поцікавився у відділі кадрів, чи насправді скорочена посада інспектора слідчого відділення. На превелике здивування пана Тараса, посада виявилася… не скороченою!

Подружжя, ознайомившись із Законом України «Про національну поліцію», а також із іншими законодавчими актами, вирішили у судовому порядку відстоювати свої права та вимагати поновлення Юлії на посаді.

На перше засідання в Окружному адміністративному суді Волинської області представники юридичного департаменту Управління Національної поліції у Волинській області не з’явилися. Мотивація – селекторна нарада з Києвом. Слухання перенесли на 5-те січня 2016-го року.

На друге засідання представниця юрдепартаменту прийшла. У лінії свого захисту пані керувалася винятково Законом «Про Національну поліцію». Як стверджує видання з посиланням на думку незалежних юристів, цей нормативний акт суперечить низці інших законів України та протирічить конституційним нормам.

На щастя, суддя прийняв до уваги аргументи Тараса Сватка, який особисто захищав свою дружину та виніс рішення про відновлення на посаді Юлії. До закінчення декрету, жінку ніхто не чіпатиме. А далі - сім’я сподівається підтягнутися у нормативно-правовій базі та фізичній формі і пройти переатестацію та продовжити роботу вже у поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 28 Січня 2016 11:22
Молодці.Всі інші,незаконно звільнені міліціонери,мають брати з цієї сім'ї приклад.
123 Показати IP 28 Січня 2016 11:24
Бувші мєнти, які перейшли в поліцаїв законів так і не вчать((( Рєшають далі...
Анонім Показати IP 28 Січня 2016 12:27
Молодці. Виходить і на теперішніх є управа. От тільки важко їй буде в подальшому працювати. Таке не пробачають.
АСАВ Показати IP 28 Січня 2016 12:36
Кажуть що всі міліціонери замішані в одній таємничій справі - ИЗНАСИЛОВАНИЕ КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА!!!
15-й Показати IP 28 Січня 2016 14:03
Ото грузіни іздіваються з мєнтов нещадять даже бєрємєнних,женщін і дєтєй.Валіть на...й в свої гори і пасіть коз собі дальше нех..й на Українцями іздіватися
Анонім до 15-й Показати IP 29 Січня 2016 09:54
А в неї начальник грузін? Це місцеві дятли тупорилі!
ЗабожчуЧЦІ Показати IP 28 Січня 2016 14:11
Тобі ще не надоїло ходити по таким тупим справам і не визнавати правомірні вимоги працівників? Від них уже рябить в реєстрі. Ти думаєш якщо це тебе стосуватиметься врахують заслуги? Колись і тебе так звільнять, але ж в тебе ДОСВІД буде поновитися на роботі, от тільки на душі буде мерзотно...
Анонім Показати IP 28 Січня 2016 14:43
А як же люстрація? В поліцію ж беруть за конкурсом.
567 Показати IP 28 Січня 2016 16:37
Правильно зробили, що відстоювали права в судовому порядку. Для них - люди, це не люди, а робочі одиниці. А Кодексом "Законів про працю" їхні кадровики не користуються: Закон України "Про Національну поліцію", "Дисциплінарний статут" - ось все, що вони знають.
Марина Показати IP 6 Квітня 2016 01:08
В Харькове тоже суд возобновляет, но декретчиц на работу так и не восстанавливают!!!!! Печалька! Эта страна безнадёжна! О чем можно говорить, если правоохранительные органы прямо игнорируют законы, что они охраняют??! Очень хочется узнать чем закончилась эта история, восстановили ли уволенную декретчицу на службе или как и нам- сказали чтоб мы подтерлись ухватами суда;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus