USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Хокейний клуб «Луцьк» вийшов у лідери. ФОТО

22 Листопада 2010 08:01
Максимальну кількість очок здобули луцькі хокеїсти у матчах проти львівських суперників цими вихідними. В суботу, 20 листопада, до Луцька завітав СК «ВІМ-Беркут».

Ця дружина чотири роки назад була чемпіоном ліги, проте нині, втративши чимало гравців, котрі перейшли до інших команд, команда набула статусу аутсайдера змагань.

Щоправда, перед стартом нинішнього сезону декого вдалося повернути в «рідні пенати». А ще більшої інтриги додав перехід до цієї команди польського нападника Радослава Войнаровські.

Як показала гра, Войнаровські дійсно підсилив гру команди – саме він двічі примусив капітулювати луцького воротаря Сергія Тітова, обидва рази – в більшості, чим перервав гольову «засуху» беркутівців в Луцьку, яка тривала два з половиною сезони (попередні три матчі проти ХК «Луцьк» на його майданчику були програні «Беркутом» 0:9, 0:12 та 0:21).

Вже на 4-й хвилині матчу Сергій Кристін завершив влучним кидком свій прохід через півмайданчика. А ще через три хвилини Андрій Вершецький рахунок подвоїв.

Цікаво, що обидва голеадори розпочали цю гру не у своїх ланках. Замість Вершецького у першу ланку головний тренер команди Сергій Бєлих до Сергія Русанова та Вадима Бесараба відрядив Леоніда Тарасенка. В другій ланці з Олександром Подзезеєм та Віктором Трофимчуком грав згаданий вище Вершецький. А от Сергій Кристін в третій ланці виходив на майданчик з Дмитром Тітовим та Іллею Басарабом, котрого частенько змінював Сергій Савчук.

Повівши у рахунку, господарі майданчика не стали зменшувати тиск на ворота суперника. Але наступну шайбу було закинуто лише під саму завісу періоду – дальній кидок вдався Віталію Ніколайчуку.

В другому періоді почин колеги підтримали інших два оборонця. Олександр Косинюк збільшив рахунок кидком від борту майже з нульового кута, а Павло Мажар вийшов на ударну позицію прямо по центру воріт. Потім був гол Войнаровскі, на який лучани відповіли влучними кидками Сергія Русанова та Андрія Вершецького.

На третій період луцькі нападники вийшли у звичних складах. І гра пожвавішала ще більше. Сергій Русанов увінчав голом свій затяжний рейд по володіннях суперника, першу свою шайбу за ХК «Луцьк» закинув Сергій Савчук, перекинувши лежачого голкіпера.

І на завершення - бенефіс Андрія Вершецького, котрий забив ще три голи, довівши власний рахунок у цьому матчі до 5-ти закинутих шайб. З них три – з гольових передач Сергія Русанова, котрий здобув у цьому матчі 5 залікових очок за системою «гол плюс пас».

Наступного дня суперник був більш серйозний – чинний чемпіон ліги львівський «Експрес». І як годиться чемпіону, підопічні Львівської залізниці з перших секунд матчу заволоділи ігровою перевагою. Дві пари захисників: Павло Мажар – Василь Трофимчук та Олександр Бондар – Олександр Косинюк на чолі з неперевершеним Сергієм Тітовим, котрий в цьому матчі парирував 35 кидків суперника, крутилися у власному майданчику, як білка у колесі, не полишаючи його межі.

А от в розстановку нападників Сергію Бєлих вже на 8-й хвилині прийшлося робити корективи, коли травмувався герой попереднього дня Андрій Вершецький – в Андрія зламана ключиця та ймовірно втрачений сезон. На його місце в першу ланку до Сергія Русанова та Вадима Бесараба заступив Віктор Трофимчук. На місце Віктора в другу ланку був переведений Леонід Тарасенко. А в третій з Дмитром Тітовим грали два номінальні захисники – Віталій Ніколайчук та Сергій Якимчук.

Впоравшись із стартовим штурмом суперника, лучани вирівняли гру. Причому лідерами стали нападники другої ланки: з 9-ти командних кидків у площину воріт на рахунку суперника чотири на рахунку Сергія Кристіна, ще два – в Олександра Подзезея. І саме Сергій Кристін відкрив рахунок у матчі за дві хвилини до завершення першого періоду. Здавалося, що лучани підуть на першу перерву лідерами, однак за 10 секунд до цієї самої перерви Богдан Гумницький знайшов «дірку» в обладунках нашого воротаря.

Коли ж на початку другої третини гри під кидок того ж Гумницького вдало підставив ключку Максим Загородній, на якусь мить навіть здалося, що перемога в цьому матчі залишиться за залізничками. Однак, сталося навпаки. Пропущена шайба не на жарт завела наших хлопців. Протягом неповних п’яти хвилин двічі Олександр Подзезей кидками з близької відстані та Сергій Русанов «щелчком» під перекладину забили три, по-суті, переломних голи.

Але «Експрес» не здався. Навпаки, ще більше посилив натиск на наші ворота. Особливо – в третьому періоді. Однак в діях луцьких хокеїстів вже відчувалась непереборна впевненість у власній перемозі. Не дивно, що при повній перевазі «Експресу» в заключні хвилини гри результативними стали контратаки господарів майданчика. Спочатку Олександр Бондар від синьої лінії влучив у дальню «дев’ятку», а на останній хвилині гри жирну переможну крапку поставив Павло Мажар.

Після цих перемог ХК "Луцьк" очолив турнірну таблицю першого кола чемпіонату Західноукраїнської хокейної ліги, маючи в активі 12 очок у 4-х матчах. На другому місці з 9-ма очками в 4-х матчах "Олімпія" з Калуша.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus