USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Початок великого шляху легкої атлетики на Волині. ВІДЕО

25 Листопада 2015 07:00
Із відкриттям оновленого луцького стадіону «Авангард», який уже цього року перетворили на стадіон світового класу, розпочався новий виток у розвитку волинського спорту, на який нині покладають великі надії.

Про перші кроки в розвитку легкої атлетики на Волині, від початку реконструкції стадіону, перших тренувань спортсменів і до проведення змагань всеукраїнського та обласного рівнів, а також про амбітні плани на найближче майбутнє йдеться у відеопрезентації Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» легкоатлетам України.

Відео оприлюднила прес-служба Фонду.



РЕКОНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, у червні представники Всеукраїнської федерації легкої атлетики та фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» уклали меморандум про співпрацю. І вже у вересні навколо футбольного поля облаштували бігові доріжки. Тривала масштабна реконструкція об'єкту.

За ходом виконання робіт на стадіоні регулярно стежили професійні спеціалісти. Всі нормативи будівництва дотримані на найвищому рівні, - зазначає міжнародний вимірювач Іоланта Хропач, майстер спорту, єдиний спеціаліст в Україні, який перевіряє правильність будування легкоатлетичних арен.

ПЕРШІ ТРЕНУВАННЯ

Стадіоном задоволені й самі спортсмени, які вже оцінили нові бігові доріжки, нові сектори для стрибків, для метань.

«Для легкоатлетів це щось неймовірне. Говорили, що тільки в Києві є такий стадіон, такі доріжки. І ось тепер це все є у Луцьку, і тут можуть тренуватися не тільки професійні спортсмени, але й любителі, й початківці», - розповідає волинська олімпійка Надія Боровська.

Зі слів першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, в наступному році на стадіоні планується провести навчальні збірної команди, яка буде готуватися до олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

ЧИТАТИ ЩЕ: «МИ ПРАЦЮЄМО З СИЛЬНИМИ», – ІГОР ГОЦУЛ ПРО ЛЕГКУ АТЛЕТИКУ ВОЛИНІ

Розвиток спорту на Волині дозволить знаходити зірок спорту серед місцевих аматорів. Як зазначив президент футбольного клубу Волинь Віталій Кварцяний, завдяки допомозі Фонду «Новий Луцьк» волинський спорт піднявся на крок вище.

РОЗВИТОК СПОРТУ В РАЙОНАХ

Віднині Фонд розширює сфери своєї діяльності підтримки й допомоги. Нагадаємо, чотири районні центри Волинської області у жовтні-листопаді цього року отримали сучасні спортивні комплекси. Їх звели у Маневичах, Камені-Каширському, Любешові ті Ківерцях.

Початок такої співпраці затвердили між Волинською федерації легкої атлетики та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Найбільше від цього виграватиме обдарована молодь.

«Є дуже багато звернень, починаючи від директорів шкіл, керівників спортивних і громадських організацій на міісцях. Цей меморандум дасть можливість зустрічатися з цими людьми, напрацьовувати спільне бачення, як має розвиватися легка атлетика, взагалі професійний і аматорський спорт у кожному районі Волинської облсті», - розповів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

СТАДІОН ПРИЙМАЄ ПЕРШІ ЗМАГАННЯ

У вересні на оновленому стадіоні Авангард» організували Національний чемпіонат України з легкої атлетики.

«Ми вперше бачимо, починаючи, з 1982 року, у Луцьку подібне дійство, змагання всеукраїнського рівня. На 2017 рік ми вже подали заявку на проведення тут Чемпіонату Європи», - з гордістю повідомляє засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

Нагадаємо, команда волинських спортсменів завершила змагання у Чемпіонаті України з легкої атлетикиіз восьмим командним місцем.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ СТАДІОНУ «АВАНГАРД»: НАЙЦІКАВІШІ ФАКТИ, УНІКАЛЬНІ КАДРИ

Кілька тижнів тому на стадіоні відбулися й змагання обласного рівня, а також свято футболу за участю ветеранів спорту - легенд західноукраїнського футболу.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАТЧ ВЕТЕРАНІВ З ЕМОЦІЯМИ ДЕРБІ: ЯК «ВОЛИНЬ» ОБІГРАЛА «КАРПАТИ»

Нагадаємо, як зауважив виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Орест Маховський, багато хто досі сприймав Волинь як периферійну область. Але Фонд, спільно з однодумцями, щороку робить кроки, щоб змінити таке ставлення до Луцька і Волині. Орест Маховський зауважив: центральною програмою стала програм «Луцьку - спорт високих досягнень», в рамках якої триває підтримка спортсменів олімпійського резерву, федерацій та спортклубів, підтримка легкої атлетики. Так, за поточних 11 місяців Фонд інвестував у спорт близько 30 мільйонів гривень, більша половина цих коштів витрачені на розвиток легкої атлетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
галя Показати IP 25 Листопада 2015 20:50
М О Л О Д Ц І !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus