USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку дівчата грали у хокей. ФОТОРЕПОРТАЖ

26 Жовтня 2013 17:00
Міжнародний турнір з хокею на роликах серед аматорів «Адреналін-Стріт» стартував у Луцьку. Урочисте відкриття інлайн-хокею відбулося на роледромі, де й змагатимуться команди. Спонсором та партнером турніру став благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

На Волинь приїхали команди зі Львова, міста Мукачеве, Одеси та збірна «Полонія» з Польщі. Наймолодшому учаснику – 14 років, розповідає виконавчий директор МСК «Спартак-екстрім» Денис Чернуха.

«Цим видом спорту займаємося менше двох років, але вже маємо свою хорошу команду. Дуже добре, що до проведення змагань активно долучилися меценати. Завдяки нашим спонсорам, зокрема «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», придбали нагородну атрибутику: кубки, медалі, пам’ятні призи для кращих гравців», - розповідає Денис Чернуха.




Президент МСК «Спартак-екстрім» Сергій Голоскоков розповідає, що в Україні досі немає професійної ліги зі стріт-хокею.
«Ми хочемо створити Східноєвропейську відкриту лігу з інлайн-хокею. Адже в усіх цивілізованих країнах такі є», - ділиться він своїми планами.

Таку ініціативу підтримує й тренер команди, а заодно й суддя нинішніх змагань Андрій Аляєв.
«Це дуже перспективний вид спорту сьогодні», - переконує арбітр.



А ось найстаршому хокеїсту, який приїхав до Луцька з Закарпаття, - 66 літ. Богдан Дикий – голова ХК «Мукачеве», а ще він кандидат наук, доцент Ужгородського національного університету.

12 років зі свого життя Богдан Дикий провів на боксерському рингу, декілька років жив у Росії. Зараз же він активно впроваджує хокей у себе на батьківщині в рідному місті.
«Хокей – чоловічий вид спорту, який вимагає від людини характеру, сили. Це краще, ніж футбол», - переконує Богдан Дикий.



З його слів, охочих пограти в хокей не зупиняє й те, що у місті немає спеціального майданчику. Хокейна команда «Мукачеве» тренується на асфальті, але це не заважає проводити й місцеві турніри. У закарпатському місті, каже, близько 50 людей грають у хокей на льоду, влітку на ролики наважуються стати поки що менше половини гравців.




Проте нинішні змагання руйнують стереотип, що стріт-хокей – це лише чоловічий спорт. У команді, яка приїхала з Одеси, – троє дівчат, вони нарівні з чоловіками вправно грають клюшкою.



«Ми з подругами вже давно катаємось на роликах, перепробували всі форми катання і зупинилися на інлайн-хокеї. Адже тут треба не лише працювати м’язами, а й думати. Команда уже існує три роки і ми намагаємося не пропускати жодних змагань, зокрема й міжнародних», - розповідає Вероніка Зазян.



Вона розповідає, що не завжди вдається здобути перші місця, проте, зважаючи на рівень команд, часто третє місце – це вже перемога. Вероніка Зазян каже, що в рідному місті навіть організували дитячу хокейну школу, де вони з подругою є тренерами.
Змагання зі стріт-хокею у Луцьку триватимуть 2 дні. Матчі серії плей-офф відбудуться завтра, 26 жовтня (початок о 9:30). За результатами матчів найкращі гравці та команди отримають нагороди.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus