USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь» виграла і гарантувала собі вихід у Прем’єр-лігу

29 Травня 2010 10:33
Луцька «Волинь» на виїзді 28 травня переграла команду «Динамо-2» і, фактично, гарантувала собі вихід до Прем’єр-ліги, випередивши найближчого переслідувача ПФК «Сімферополь» на чотири очка.

Про це інформує офіційний сайт ФК «Волинь».

Чемпіонат України. Перша ліга. 32-й тур.

«Динамо-2» - «Волинь» - 0:2

28 травня 2010 р. Чапаївка (17-00). Стадіон НТБ «Динамо». 200 глядачів. 23°С.

Судді: В.Бондар, О.Луценко (обидва - Харків), І.Сидорук (Конотоп)

Делегат ФФУ: О.Кравченко (Макіївка)

Голи: Мостовий (11), Лео Коста (46).

Команда Віталія Кварцяного зробила ще один крок до повернення в еліту українського футболу. У черговому турі суперником лучан була друга команда «Динамо». Волиняни просто зім'яли хлопців з «Динамо».

Перші хвилини видалися досить рівними, хоча було видно, що «Волинь» у фізиці і бажанні переграє свого опонента. Довго гола чекати не довелося. Проти Кану порушили правила метрах у 30-ти від воріт, багато гравців гостей готувалося виконати удар. Доки спокійно не підійшов без кількох днів 36-річний капітан Руслан Мостовий і спокійно не поклав м'яч в нижній кут воріт в два рази молодшого Артура Рудько0:1.

Гол зняв напругу з гравців «Волині» і вони стали йти вперед ще більшими силами. Здорово працювали фланги, звідки й виникала основна загроза. Майкон після подачі зліва неймовірним чином з лінії воротарського пробив повз ворота, Кану спершу навіс з правого флангу переправив в щаблину, а згодом змусив потрудитися голкіпера суперника.

А за декілька хвилин до перерви вже Герасимюк виявився на ближній стійці після навісу Пічкура, проте пробив у хрестовину. Моментів у «Волині» було більш, ніж достатньо, перевага у грі також була якнайповнішою.

Після перерви Віталій Кварцяний зробив дві заміни і одна з них дала блискавичний результат. Герасимюк в черговий раз здорово розіграв м'яч з Сімініним на правому фланзі, і вирізав на голову Лео Кості. Бразилець легко злетів над захисниками суперника і відправив шкіряного до сітки – 0:2.

Щоб хоч якось протистояти форвардам суперника після подач з флангів, тренер динамівців Геннадій Литовченко замінив болівійця Суареса, що загубився у такій грі, на зрослого центрбека Шкаврона. Йому вдалося нав'язати боротьбу нападаючим суперника, і моменти біля воріт киян стали виникати набагато рідше.

Втім, на це вплинули і заміни Кварцяного. Лісовий та Гринченко менш уміло виконували подачі зі свого краю, а Герасимюк став зміщатися в центр. Там, до речі, також були деякі труднощі, викликані не зовсім вдалою грою плеймейкера команди Кінаша. Тому до кінця матчу реальних погроз біля воріт Рудько практично не було.

Найцікавіше ж, що Ндоє вступати у гру й зовсім жодного разу за весь матч не вдалося. Лучани повністю впоралися зі своїми опонентами, і єдиний більш-менш небезпечний момент господарям вдалося створити лише на 80-й хвилині. Але й тоді Сімінін ціною травми не дозволив переправити м'яч в порожні ворота Бутеніну.

«Волинь» упевнено перемогла вдев’яте поспіль і вже завтра може офіційно оформити своє підвищення в класі. У цьому допомогти їй може «Геліос», якому потрібно просто не програти на полі ФК «Львів», або «Кримтеплиця», за умови, якщо вона здолає у гостях «Севастополь».

Післяматчева прес-конференція.

Віталій Кварцяний (головний тренер «Волині»):

- Сьогодні Ви практично оформили путівку до Прем'єр-ліги. Які у Вас зараз відчуття?

- Коли так довго йдеш до мети і врешті-решт досягаєш її, складно це все осмислити. Дуже багато емоцій. Хочеться побажати нашим футболістам успіху, тому що вони молодці. Крім того, я дуже радий за наших уболівальників, які зараз, напевно, п'ють дуже багато пива, радіють. Волинь живе, Луцьк живе! Це важливо! Важливо для людей зробити свято. Але я така людина, що сьогодні вже думаю, що робити завтра. Але сьогоднішнє щастя воно велике! Я дуже щасливий, зараз привітаю хлопців, все добре!

- А про сьогоднішню гру що можете сказати?

- «Динамо-2» грало дуже акуратно і обережно. Ймовірно, вони побоювалися контратак, але й ми їх побоювалися. Тому гра була дуже обережною, і добре, що ми забили два м'ячі. Можливо, кияни не показали те, що вони могли показати, були трохи знічені, але й ми були знічені. Все це впливає на результат. Це збоку здається, що гра монотонна, не швидкісна, але це була гра на результат. Я переживав за команду, але все добре закінчилося.

- Ви продовжуєте віддавати перевагу високим гравцям, особливо в нападі? Схоже, це приносить результат...

- Інколи це спрацьовує, а інколи й ні, тому що високому гравцеві не вистачає швидкості, але ми працюємо з ними індивідуально, адже, все-таки, високий гравець в атаці має перевагу перед захисником. Просто сьогодні було мало хороших флангових передач з боку крайніх півзахисників, інакше у нас напевно були б ще гольові моменти. А так були дві передачі, Лео забив, але цього мало. Аби такі гравці таранного типу вдало завершували, їм треба створювати багато таких моментів.

- До старту нового сезону в Прем'єр-лізі плануєте посилюватися?

- Плануємо, й дуже потужно.

Геннадій Литовченко (головний тренер «Динамо-2»):

- Геннадію Володимировичу, з чим пов'язана настільки рання заміна Маліна?

- Він отримав травму.

- Щось серйозне?

- Лікарі ще дивитимуться, але, схоже, просто м'язовий спазм.

- До кінця сезону втома накопичилася?

- Так, звичайно. Ми й минулий сезон важко завершували, але цей не йде в жодне порівняння. За місяць ми провели дев'ять ігор. Уявіть, половину другого круга за місяць зіграти! Тим більше, йдеться про молодих хлопців, які лише формуються. Ми намагаємося випускати їх лише на тайм, але є такі позиції, які немає ким закрити. Ці люди грають без замін.

- Бутенін в кінці гри ледь не нападника грав...

- Спочатку він грав опорного, але в кінці гри вже нічого було втрачати, і ми пішли ва-банк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
seal Показати IP 29 Травня 2010 10:47
Приємна новина, але помилочку у заголовку виправте! :-)
seal Показати IP 29 Травня 2010 11:36
Спс! :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus