USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міліціонерові йти на пенсію в 35 років – зарано, – Могильов

16 Грудня 2010 13:27
У Міністерстві внутрішніх справ України планують скоротити кількість відомчих навчальних закладів та вважають, що у відомстві слід провести пенсійну реформу.
Про це розповів на прес-конференції глава МВС Анатолій Могильов, інформує gazeta.ua.
Урядовець зазначив, що в ході реформування Міністерства внутрішніх справ у першу чергу необхідно реформувати систему освіти.
«Ми вважаємо за необхідне реформувати систему відомчої освіти в міліції. Зараз вона дуже велика, невиправдано роздута. Ми маємо 16 навчальних закладів – це дуже багато», – підкреслив він.
За словами глави МВС, велика кількість фахівців, які випускаються з цих вузів, потім виявляються незатребуваними в міліції.
«З огляду на це, на наступний рік ми скорочуємо набір осіб в наші навчальні заклади, змінюємо програми навчання і вводимо таке правило: особи, що надійшли в наші навчальні заклади, протягом навчання обов'язково будуть проходити строкову службу у Внутрішніх військах України», – пояснив він.
Що стосується зміни програм навчання, Могильов зазначив, що планується перейти від спеціальності «правознавство» до спеціальності «правоохоронна діяльність».
«Я вважаю, що такі підходи дозволять в якійсь мірі відсікти осіб, які потрапляють випадково в міліцію, і підвищити рівень тих людей, які працюють у МВС», – додав він.
Міністр також вважає неправильним, коли співробітники виходять на пенсію в 35-37 років.
Могильов зазначив, що якщо пенсійний вік для співробітників органів внутрішніх справ і буде підвищуватися, то це буде відбуватися поетапно, протягом декількох років.
«У цілому я вважаю не дуже правильно, коли окремі співробітники вже в 35-37 років мають право на пенсію, це ненормально. Вони ще не виснажені настільки», – підкреслив міністр.
На думку глави МВС, ранній відхід співробітників на пенсію не гарантує їм високого соціального захисту. Могильов наголосив, що пенсійна реформа не націлена на погіршення соціальних стандартів співробітників ОВС.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
отак от Показати IP 16 Грудня 2010 13:37
в 35-37 років мають право на пенсію, це ненормально. Вони ще не виснажені настільки - без коментарів!
небайдужа Показати IP 16 Грудня 2010 14:07
А нехай поміняються з учителями-у них робота набагато важча
Ваня Показати IP 16 Грудня 2010 16:17
А простому смертному в 60, або ще хочуть зробити у 65 s за важку працю на заводі при 42 роках стажу і на мінімальну пенсію в 900 грн- це нормально.А їм бачиш в 35 на пенсію і в 3000-4000 тис грн пенсія- це найнижча. Хто ми, а хто вони. І ми всі на це дивимося і мовчимо.Дохнем з голоду і мовчимо. Ото дурні українці. А Греція не мовчить, люди які себе рахують людьми.Нас давно в нашій державі рахують за бидло і ми самі себе теж.Не можна вже на це дивитися,серце розривається від людського приниження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus