USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Батальйон «Волинь» має два оновлених БТРи

6 Березня 2015 11:32
У Ковелі відремонтували та «оздобили» два БТРи. Про це інформують у Ковельському міськвиконкомі.

Міська влада Ковеля та місцеві підприємці уже вкотре допомогли 1-ому батальйону територіальної оборони «Волинь» відремонтувати військову техніку, яка прибула із зони АТО, і встановити захисні решітки.

Секретар міської ради Михайло Гетьман, який є координатором співпраці з військовими, звернувся до керівників ТОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолія Понікарчука і ТОВ «ВО Ковельсільмаш» Миколи Заікіна з проханням допомогти волинським бійцям. Роботи виконали у досить стислі терміни, адже часу для довготривалого ремонту техніки немає: вона вкрай необхідна хлопцям на фронті. Захисна броня, якої досі не було на цих військовим машинах, допоможе в бойових умовах зберегти життя солдат і техніку.

Роботи з оснащення двох БТРів виконували колективи підприємств «Волинь-Кальвіс» та «Ковельсільмаш», які і взяли на себе усі фінансові витрати. Встановлюючи броньований захист, врахували побажання військових, забезпечивши зручність у користуванні, зокрема доступ до люків.

Крім того, на приватному підприємстві «СТ», яке очолює депутат міської ради Святослав Степанюк, на одному з бронетранспортерів відремонтували двигун та гальмівну систему, замінили частину деталей, виконали ряд профілактичних робіт.

Зі слів директора ТОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолія Понікарчука, на «оздоблення» БТРа знадобилася майже тонна металу. Враховуючи вартість металевих конструкцій, зварювальні роботи та фарбування, використано близько 28 тисяч гривень.

Президент ТОВ «ВО Ковельсільмаш» Микола Заікін повідомив, що силами їхнього підприємства відремонтовано обидва двигуни на іншому БТРі. Впродовж двох днів тривали зварювальні роботи. На виготовлення захисних решіток використано півтори тонни металу. Загалом вартість робіт та матеріалу обійшлося підприємству у понад 45 тисяч гривень.

Секретар міської ради Михайло Гетьман разом із заступником міського голови Ігорем Прокопівим побували на підприємствах, подякували за підтримку та оперативність керівникам та робітникам, які безпосередньо виконували замовлення. Крім того, вони висловили вдячність ініціативній групі підприємців на чолі з Геннадієм Лузіним, яка впродовж тижня забезпечувала проживання і харчування в готелі восьми військовослужбовців, що доставили техніку до Ковеля.

Слова подяки на своїй сторінці в мережі висловлює запорізький волонтер Денис Пятигорець.

«Поки ми збирали гроші на екрани для БТР 1-го батальйону «Волинь», хороші люди все оплатили і зробили всю роботу. Ці гарні люди - це завод "Ковельсільмаш" і завод «Волинь-Кальвіс». За це величезне спасибі їх керівникам Миколі Заїкіну і Анатолію Понікарчуку. Вони не просто зробили добру справу - вони зробили це вчасно. А це під час війни - дуже важливо», - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом обидва БТРи відправлять у військову частину в Володимир-Волинський, а згодом - у зону АТО. Ковельчани сподіваються, що їх зусилля не будуть марними: оновлена техніка допоможе зберегти життя бійцям.

Окрім того, Денис Пятигорець звертається до небайдужих волинян з проханням допомогти бійцям батальйону «Волинь». Волонтер публікує список необхідного:

- 500 метрів кабелю перетином 2,5
- Люльки під свічки на ГАЗ-66
- Ремкомплекти на карбюратор на ГАЗ-66
- Ремкомплекти на двигун на ГАЗ-66
- Гайки і шайби х12, х13, х14, х17, х19
- Свічки на ГАЗ-66
- Прокладки під головку двигуна на ГАЗ-66
- Бронепровода на свічки.

«Ось такий от список. Якщо можете пожертвувати запчастини зі списку - пишіть в приват. Якщо знаєте де все це можна купити - також пишіть в приват. У нас все як завжди терміново», - додає волонтер.

Картка Приватбанк 5168 7420 6638 0043 Денис П'ятигорець.

Для міжнародних переказів PayPal - [email protected] призначення платежу "gift" або "steel"

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus