USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Покинуті Герої: у Міністерстві уже півроку немає грошей для бійця з Луцька

30 Червня 2015 10:57
Вони воювали за нас, а нині воюють тут, на мирній території, за власне право бути незабутим і незалишеним сам на сам зі своїми проблемами. Скаліченим Героям під спалахи фотокамер вручають державні нагороди і медалі, їх відвідують високопосадовці країни, але щойно Герої роз'їжджаються по домівках, про них, чомусь, забувають. Серед тих, хто шукає в воєнних кабінетах правди і порозуміння - лучанин Дмитро Воєвода. Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Герой АТО на війні заробив грижу, важке спорядження гранотометника далося в знаки. Ветеран наче жебрак півроку ходив воєнними кабінетами, вибивав свою законну виплату - це понад 80 тисяч гривень.

"Жодної відповіді не давали. Казали, мовляв, ми не знаємо долю твоїх документів, будуть гроші - отримаєш", - каже Герой.

Дмитру допомагають місцеві волонтери. На руках - двоє маленьких дітей. Чому держава так зневажливо ставиться до них, хлопець не розуміє.

Тепер він пішов судом на Міністерство оборони. Інтереси бійця представляє військова прокуратура. Волинські чорні мантії нині розглядають 5 аналогічних позовів. Загалом, Військова прокуратура Західного регіону відстоює інтереси 26 військовослужбовців, яким вчасно не нарахували допомогу.

"Якщо ці виплати будуть надовго затримуватися, я радитиму хлопцям подавати знову позов в суд про індексацію цих коштів. На фоні того, що обіцяють нам дефолт, гроші можуть перетворити на ніщо", - коментує правозахисник Василь Нагорний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus